Να αλλάξει ο λαός την ψήφο του αν γίνουν εκλογές και να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ για να γιγαντωθεί ο λαϊκός αγώνας, η λαϊκή συμμαχία για να φθάσει στη νίκη ο αγώνας της ανατροπής , ζήτησε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Πεδίο του \’Αρεως.

Η κ. Παπαρήγα κάλεσε σε «συναγερμό και επαγρύπνηση» τους οπαδούς και τα μέλη του κόμματος , αλλά και όσους δεν ψήφισαν το κόμμα της γιατί πίστεψαν ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με λοιπές δυνάμεις μπορεί να ανακουφίσει το λαό από τα βάσανά του.

Ωστόσο στην περίπτωση που προκύψει κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτή θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, και ο λαός πρέπει να βγει σε πόλεμο.

Αν όμως πάμε σε εκλογές, η κ. Παπαρήγα, είπε ότι απαιτείται «συναγερμός και επαγρύπνηση γιατί η δεύτερη κάλπη πρέπει να δείξει ότι οι εργατοϋπάλληλοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, καταλαβαίνουν τι σημαίνει για την άλλη μέρα ισχυρό ΚΚΕ. Αλλάξτε την ψήφο σας, αυτό είναι το σύνθημά μας, αν γίνουν εκλογές» είπε η κ. Παπαρήγα.

Μιλώντας για τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ κατήγγειλε «αυτήν την παράσταση» «που πήρε την μορφή ενός σόου, με τερτίπια, τακτικισμούς. Η εντύπωση που μας δημιουργήθηκε είναι ότι ο καθένας από τους τρεις προσπαθούσε να μεταφέρει στον άλλο την ευθύνη για μη κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο καθένας προσπαθεί να φτιάξει το προεκλογικό κλίμα και τα προεκλογικά διλήμματα στα μέτρα του.

Στο χορό μπήκε και η ΔΗΜΑΡ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Γι αυτό και τοποθετηθήκαμε δημόσια να σταματήσουν τους τακτικισμούς και εφόσον δεν πρόκειται να συμπράξουν κάποιοι με κάποιους τότε οι εκλογές είναι αναπόφευκτες».

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ , είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ, σήκωσαν ψηλά τους εκβιασμούς για έξωση της Ελλάδας από την ευρωζώνη, προκειμένου να αδειάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυριότερο όμως, τόνισε, να πανικοβάλλουν το λαό και να μη σκέφτεται ότι υπάρχει και άλλος δρόμος πέρα και έξω από τον «ευρωμονόδρομο».

Για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ , είπε επίσης ότι «καθώς έπαθαν νίλα στις εκλογές πιθανόν να μη τις θέλουν, να ενδιαφέρονται για την ανασυγκρότησή τους.

Όμως κατά την γνώμη μας δεν είναι μόνο ο φόβος των εκλογών.

Θέλουν να διασφαλίσουν ότι στην Ελλάδα θα συνεχισθεί η πολιτική του \”ευρωμονοδρόμου\”, η πολιτική που ρίχνει τα βάρη στο λαό και στρώνει το έδαφος για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Εκτίμησε επίσης ότι και τα δυο κόμματα προσπαθούν να βάλουν σε νέα βάση την κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά, ένα νέο δίπολο στην εναλλαγή της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, που φαίνεται ότι πέρασε στην ιστορία.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας της η κ. Παπαρήγα είπε ότι η διαδικασία των εντολών είναι ακόμα πιο αποκαλυπτική για το ρόλο που θα παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αναπαλαίωση του πολιτικού συστήματος, στην ανακοπή του ρεύματος του ριζοσπαστισμού, και τελικά στον αφοπλισμό του κινήματος.

Απευθυνόμενη σε όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό του ΚΚΕ την κρίσιμη δεκαετία του 90 η κ. Παπαρήγα επέστησε την προσοχή τους λέγοντας ότι οι αντίπαλοι «απαιτούν από το ΚΚΕ να ακυρώσει ο,τι κατέκτησε, να κάνει δήλωση μετανοίας, να αποδεχθεί ότι ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει ανθρώπινος και να ακυρώσουμε την συνέχεια, στην 94χρονη ιστορική δράση και πείρα».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων της κρίσης και των λαϊκών αναγκών είναι αυτή που προχωρά στην μονομερή διαγραφή του χρέους, στην καταγγελία και ανατροπή του Μνημονίου – Δανειακής Σύμβασης, αποδεσμεύει την Ελλάδα από την ΕΕ και κάνει το λαό το μοναδικό αφεντικό του πλούτου που έχει δημιουργήσει και υπάρχει στην Ελλάδα.

Αυτές τις προϋποθέσεις δεν τις θέλει και δεν τις διακηρύσσει ούτε φραστικά και συνθηματικά κανένα άλλο κόμμα.

Σχετικά με την παραμονή ή όχι της Ελλάδας, αλλά και άλλων χωρών στο ευρώ η κ.Παπαρήγα είπε ότι το ζήτημα αυτό, στην ουσία από την ΕΕ τίθεται αντικειμενικά, ανεξάρτητα πώς θα διαχειριστεί το Μνημόνιο και την Δανειακή συνθήκη η κυβέρνηση που θα προκύψει.

Τα τελευταία χρόνια,πρόσθεσε, μελετώνται εναλλακτικά σενάρια, εκδίωξης χωρών από την ευρωζώνη, ενώ οι ηγετικές ιμπεριαλιστικές χώρες ενδιαφέρονται για συμφωνίες και με κράτη εκτός ΕΕ.

Για τον ρόλο του ΚΚΕ, είπε η κ. Παπαρήγα, ο λαός δεν χρειάζεται το ΚΚΕ στο ρόλο ενός ακόμα υπηρέτη των μονοπωλίων και της ΕΕ.

Τα ιστορικά παραδείγματα της συμμετοχής των κομμουνιστών στις κεντροαριστερές κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας είναι χαρακτηριστικά.

Και αυτές οι κυβερνήσεις πήραν αντιλαϊκά μέτρα, χτύπησαν το εργατικό λαϊκό κίνημα, το οδήγησαν σε υποχώρηση.

Το ΚΚΕ, πρόσθεσε, έχει την ιστορική ευθύνη να μη γίνει το κομμουνιστικό άλλοθι σε μια κυβέρνηση που πριν ακόμα σχηματισθεί είναι βέβαιο ότι δεν θα βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο του λαού, δεν θα τον απαλλάξει από τη λιτότητα και την ανεργία.

Η ιστορική ευθύνη του ΚΚΕ ορθώνεται απέναντι στην ιστορική ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook