Μακραίνει ο κατάλογος  των μολυσμένων με τον ιό HIV ανδρών που είχαν επαφή με οροθετικές ιερόδουλες. Άλλοι τέσσερις άνδρες προστέθηκαν στον οροθετικό πληθυσμό της χώρας μας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Σημειωτέον ότι πρόκειται για Έλληνες με σταθερή ή έγγαμη σχέση που είχαν επικοινωνήσει με το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έπειτα από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις οροθετικές ιερόδουλες της Αθήνας, και οι οποίοι έσπευσαν να εξεταστούν στις Κινητές Μονάδες Υγείας του Κέντρου.

 Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στις Μονάδες που προσέρχονται συνεχώς άτομα για εξετάσεις. Συνολικά έχουν εξεταστεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες περί τους 200 άνδρες.

Ωστόσο, πολλαπλάσιος εκτιμάται ότι είναι ο αριθμός των ανδρών που έχουν υποβληθεί στον σχετικό έλεγχο σε δημόσια νοσοκομεία ή σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Είναι ενδεικτικό ότι στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» καθημερινά σπεύδουν δεκάδες άνδρες, μάλιστα χωρίς ραντεβού, εκλιπαρώντας για την εξέταση.

Τα αρμόδια τμήματα πραγματοποιούν τους ελέγχους, καθώς πρόκειται για μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας, αλλά όπως πληροφορείται το protothema.gr η πρωτοφανής προσέλευση υποψηφίων για εξετάσεις του ιού HIV έχει τινάξει τον προϋπολογισμό των εργαστηρίων στον αέρα, καθώς τα αντιδραστήρια δεν επαρκούν.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ πάντως εκτιμούν ότι από τη διαδικασία του ελέγχου για AIDS τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις δικές τους δομές θα αναδειχθούν  θλιβερά για τη δημόσια υγεία αποτελέσματα, καθώς τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους από την τηλεφωνική γραμμή του Κέντρου δεν επιτρέπουν άλλη εκτίμηση.

Τα τηλεφωνήματα έχουν φτάσει τις 8.000, με την πλειονότητα των ανδρών που καλούν να παραδέχονται ότι δεν έχουν χρησιμοποιήσει προφυλακτικά στη διάρκεια των επαφών τους με εκδιδόμενες ή άλλες άγνωστες γυναίκες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook