Την «ελπίδα» της πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη εξέφρασε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επισημαίνοντας ωστόσο πως το Ταμείο «οφείλει να είναι έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα».

Οι επιπτώσεις ελληνικής εξόδου θα ήταν δύσκολο να υπολογιστούν, σημείωσε σε συνέντευξή της στο γαλλικό France24 (που δεν έχει ακόμη μεταδοθεί), επαναλαμβάνοντας πως η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε επίσης την εκτίμησή της πως η ΕΚΤ έχει «περιθώριο ελιγμών» στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη.

Ελληνική έξοδος από το ευρώ σίγουρα θα έφερνε αναταράξεις

Σε ερώτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, η Λαγκάρντ σημείωσε πως το ΔΝΤ έχει λάβει «διαβεβαιώσεις» από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τήρηση των δεσμεύσεων, αλλά όχι από το ΣΥΡΙΖΑ.

«Περιμένουμε την κατάσταση να ξεκαθαρίσει, ελπίζουμε ότι θα σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, αλλά από οικονομική σκοπιά είναι καθοριστικό να συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος» είπε η Λαγκάρντ (η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε πριν την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Αθήνα την Τρίτη.

Το πρόγραμμα είναι ο πολύς στενός δρόμος» που πρέπει να περάσει η Ελλάδα για να ανακάμψει, ανέφερε.

«Σαφώς και ελπίζουμε πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά πρέπει να είμαστε τεχνικά προετοιμασμένοι για όλα» τόνισε.

«Οι έμμεσες επιπτώσεις είναι πολύ δύσκολο να υπολογιστούν» εξήγησε, λέγοντας πως πιθανότατα θα ακολουθούσαν αναταραχές στις αγορές, με επιπτώσεις κατ\’ επέκταση στην ανάπτυξη, το εμπόριο και στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

«Αλλά σίγουρα ξέρουμε πως θα φέρει αναταράξεις» είπε χαρακτηριστικά.

ιn.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook