Η κυβέρνηση τροποποιεί το νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος επιβάλλοντας φόρο, τον οποίο θα καταβάλλουν τα κέντρα διασκέδασης που θα επιτρέπουν το κάπνισμα για τους πελάτες τους.  Σύµφωνα µε όσα µελετά η κυβέρνηση, το κάπνισµα θα επιτρέπεται σε κέντρα όπου σερβίρεται κυρίως αλκοόλ, συγκεκριµένα στα κέντρα διασκέδασης (µπουζούκια, µιούζικ χολ, ντίσκο κ.λπ.), στα µπαρ κάθε µορφής και στα καζίνα.

Ο φόρος θα επιβάλλεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα που θα καταλαμβάνουν τα συγκεκριμένα κέντρα διασκέδασης-σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αυτά θα προσδιοριστούν σε 300 ή 400 τ.μ και όχι με βάση τον τζίρο των καταστημάτων. Η τροποποίηση αυτή λαμβάνει χώρα για να αποφευχθούν περιπτώσεις συναλλαγής με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα αναλάβουν την τήρηση του νόμου. Κάθε κέντρο διασκέδασης που θα εντάσσεται στη ρύθµιση για τη λήψη της ειδικής άδειας µε την οποία θα επιτρέπεται το κάπνισµα, θα καταβάλλει τον αναλογούντα φόρο σε µηνιαία βάση και ανεξάρτητα από τις ώρες ή τις ηµέρες λειτουργίας του.

Σκληρές αναμένονται να είναι οι κυρώσεις για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση αλλά κατόπιν αποφεύγουν την καταβολή της μηνιαίας εισφοράς. Θα τους περιμένει αυτόφωρη διαδικασία, ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος ακόμη και οριστικό σφράγισμα.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις θα απαγορεύεται το κάπνισμα σε: εστιατόρια, ταβέρνες, καταστήματα γρήγορου φαγητού, κινηματογράφους, θέατρα, ξενοδοχεία, αίθουσες παιχνιδιών και αίθουσες εκδηλώσεων κάθε μορφής.