Την άποψη ότι το ευρώ μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει ακόμη και χωρίς την Ελλάδα εξέφρασε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας Κοράντο Πάσερα.

Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, παραδέχθηκε πάντως πως υπερχρεωμένες χώρες -όπως η Ιταλία- θα είναι από τις πρώτες όπου ο αντίκτυπος τυχόν εξόδου της Ελλάδας θα γίνει αισθητός.

«Το ότι το ευρώ μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει χωρίς την Ελλάδα είναι δεδομένο» είπε, προσθέτοντας πως «η Ευρώπη δεν μπόρεσε να χειριστεί τα προβλήματα της Ελλάδας με το σωστό τρόπο και τώρα διατυπώνει απαιτήσεις που πιθανώς να είναι ανέφικτες».

«Η ελληνική κρίση έτυχε κάκιστων χειρισμών και τώρα απαιτούνται από την Αθήνα ανέφικτα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σε πρωινή εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai Tre, εκπρόσωποι κύριων πολιτικών δυνάμεων της χώρας, όπως ο Στέφανο Φασίνα (κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα), Πάολο Ρομάνι (μπερλουσκονικός Οίκος των Ελευθεριών) και Μπενεντέτο Ντέλα Βέντοβα (από το κεντρώο «Μέλλον και Ελευθερία») συμφώνησαν στη διαπίστωση ότι «η Ευρώπη πρέπει να θεωρήσει το ελληνικό πρόβλημα πραγματικά δικό της, αναλαμβάνοντας, στην παρούσα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την επίλυσή του».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook