Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται να δικαστεί για την κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» για το έτος 2010, που αφορά τη χρήση του 2009, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός απαλλάσσεται από την ίδια κατηγορία, που αφορά τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των ετών 1998- 2005, εξαιτίας παραγραφής του αδικήματος λόγω παρέλευσης πενταετίας.

Το επίμαχο «πόθεν έσχες», για το οποίο καλείται να λογοδοτήσει στο ακροατήριο, κρίθηκε ως μη ειλικρινές, με βάση το πόρισμα που συνέταξε και απέστειλε στη Δικαιοσύνη η αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ο κ. Τσοχατζόπουλος, όπως αναφέρεται στο πόρισμα της Βουλής, εμφανίζει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 δικαιολογεί ως λήψη δύο δανείων.

Επίσης, του καταλογίζεται ότι δεν έχει δηλώσει το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ότι παλιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματά του.

Ο πρώην υπουργός, απολογούμενος στον αρμόδιο εφέτη, έχει υποστηρίξει πως το σπίτι δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010, και επίσης ότι έστειλε στη Βουλή συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχει στην κατοχή του.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ