Ανατροπή στην κορυφή της βαθμολογίας της Β\’ ΕΠΣΧ υπήρξε μετά τα αποτελέσματα της 30ης, εμβόλιμης, αγωνιστικής η οποία διεξήχθη την Τετάρτη (16/5).
Η Σπάθα επιβλήθηκε με 7-1 του Πλατάνου στο Κολυμπάρι και εκμεταλλευόμενη με τον καλύτερο τρόπο την ήττα της Α.Ε. Κυδωνίας βρέθηκε μόνη πρώτη και πολύ κοντά στη μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου.
Όσον αφορά την ομάδα της Δημοτικής Ενότητας Μουσούρων ηττήθηκε στο γειτονικό ντέρμπι από τον Χάλη με 1-0, έχοντας πολλά παράπονα από το διαιτητή Χρυσό.
Το γκολ για τους τυπικά φιλοξενούμενους, που έμειναν \”ζωντανοί\” στη \”μάχη\” της ανόδου, σημείωσε στο 65\’ με πέναλτι ο Κοπάτσι.
Το πέναλτι χρεώθηκε για χέρι του Καλαμπακάκη, με τους ηττημένους να το αμφισβητούν, ενώ \”φωνάζουν\” και για ένα γκολ που ακυρώθηκε του ίδιου παίκτη ως φάουλ στον τερματοφύλακα. 
Η Α.Ε. Κυδωνίας έχασε πέναλτι στο 75\’ με τον Μπουρμπάκη και μοιραία βρέθηκε στη 2η θέση, αλλά είναι κι αυτή πάντα πολύ κοντά στην άμεση επιστροφή στην Α\’ ΕΠΣΧ.
Στον Πλατανιά η Άμιλλα ισοφάρισε με πέναλτι στις καθυστερήσεις τον Ποσειδώνα σε 2-2, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 0-2 και να \”φωνάζουν\” για την παράβαση που δόθηκε στο φινάλε της αναμέτρησης εις βάρος τους, ενώ στη Μοναχή Ελιά ο Παγχανιακός κέρδισε τον Διαγόρα με 2-1.
Ο Άρης Βουκολιών άφησε πίσω του τη βαριά ήττα από τον Χάλη και επιβλήθηκε 7-0 του Αλμυρού, με το σκορ στις αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα να φτάνει συνολικά στο 19-0 για τους \”νεοφώτιστους\”!
Σπουδαία νίκη πανηγύρισε ο Νέος Αστέρας στους Αγίους Αποστόλους με 2-1 (5\’ Χατζάκης, 47\’ Γαρυφαλλής-90\’ Στεφανίδης) απέναντι στους Νέους Χανίων, που έδωσαν ξανά ευκαιρίες σε αρκετά νεαρά παιδιά από την ομάδα Παίδων. 
Ήττα-σοκ υπέστη ο Απόλλωνας στη Σούδα από τον αποδεκατισμένο Φωστήρα με 1-2, αλλά διατηρεί το προβάδισμα 3 βαθμών για την υπόθεση της παραμονής.
Νέα νίκη ελπίδας σημείωσε η Ε.Θ.Κ. με 1-0 επί του Ιδομενέα, ενώ ξεκούραστα έχει πάρει το \”τρίποντο\” απέναντι στο Διγενή η Δάφνη.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook