Νέα κομπίνα που σχετίζεται με τα «μαϊμού» προνοιακά επιδόματα εντόπισαν οι αρχές αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη. Πρωταγωνιστές οι γονείς μαθητών που εμφάνιζαν το παιδιά τους ως κωφάλαλα προκειμένου να εισπράττουν τα επιδόματα.

Περίπου 35 παιδιά, μαθητές σχολείων της Αλεξανδρούπολης, από το 2006 εμφανίζονται από τους κηδεμόνες τους ως κωφάλαλα, προκειμένου να παίρνουν το προνοιακό επίδομα των 362 ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Νίκο Ραπτόπουλο, σε ελέγχους που έγιναν από το νοσοκομείο διαπιστώθηκε μεγάλη συχνότητα κωφαλαλίας, σε παιδιά συγκεκριμένης συνοικίας της πόλης, που ελάμβαναν προνοιακό επίδομα, τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο κ. Ραπτόπουλος μάλιστα εκτιμά πως, «υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα, που κατά διαστήματα εμφάνιζε 4-5 παιδιά με διαφορετικό όνομα κάθε φορά για εξετάσεις και πιστοποίησης κωφαλαλίας στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Τα άτομα αυτά κατάφεραν να αποδείξουν ότι είναι κωφάλαλοι και να αποσπάσουν γνωματεύσεις και από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου είχαν σταλθεί για επιβεβαίωση.

Όπως, μάλιστα, προκύπτει από τα έγγραφα του υπουργείου Υγείας, τα οποία παρουσιάζει το protothema.gr, τα παιδιά είναι αθίγγανοι, αλβανικής καταγωγής.

Με αφορμή αυτά τα περιστατικά ξεκίνησαν εντατικοί έλεγχοι από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας έπειτα από παρέμβαση του υφυπουργού Υγείας Μάρκου Μπόλαρη. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπισθεί περίπου 35 παιδιά, ηλικίας 7-8 ετών, σε σχολεία της Αλεξανδρούπολης, ενώ οι διευθυντές των σχολείων ήδη κατέθεσαν στοιχεία στους ελεγκτές του υπουργείου Υγείας, ότι οι μαθητές που λάμβαναν το επίδομα δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακοής και ομιλίας.

Η υπόθεση έχει διαβιβαστεί προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ως προς τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών κατά παντός υπευθύνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook