«Μέτωπο με την δεξιά, με όλες τις εκδοχές της ακροδεξιάς και με τον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα που εμφανίζεται ως αριστερά» ανοίγει το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η χώρα, πηγαίνοντας σε εκλογές, χάνει ιστορικό χρόνο, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας για την εξέλιξη αυτή όσους δεν φέρθηκαν υπεύθυνα. «Κάποιοι δεν θέλησαν να αναλάβουν την αυξημένη ευθύνη που τους έδωσε ο λαός» είπε.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να πάει σε εκλογές και έκανε ό,τι μπορούσε για να σχηματιστεί μία βιώσιμη κυβέρνηση» τόνισε.

«Είναι δική μας υποχρέωση να πούμε την πρότασή μας. Προτείνουμε κυβέρνηση υπεύθυνης κεντρο-Αριστεράς» είπε, κατηγορώντας την δεξιά για ανεύθυνη στάση και τυχοδιωκτισμό.

Τόνισε, επίσης, ότι «δεν είναι κεντροαριστερά το παιχνίδι με τη φωτιά» και είπε ότι κάποιοι ζουν «τον οίστρο μίας κομματικής επιτυχίας». Χαρακτήρισε, επίσης, επικίνδυνο «στο όνομα της απεξάρτησης από τη δανειακή σύμβαση να κάνουμε τη χώρα \”ζήτουλα\” επί δεκαετίες».

»Όσοι σκέφτονται ότι θα παλέψουν με την κ. Μέρκελ στα \”μαρμαρένια αλώνια\” ζουν σε όνειρο» είπε και τόνισε ότι δεν δέχεται μαθήματα διαπραγμάτευσης από κανένα, γιατί ο ίδιος έκανε σκληρή διαπραγμάτευση.

«Η ΕΕ είναι ένα διαρκές γήπεδο διαπραγμάτευσης. Όποιος δεν ξέρει τι σημαίνει ΕΕ μιλά για επαναδιαπραγμάτευση» σημείωσε.

Σημείωσε ακόμη ότι η επάνοδος της χώρας στις αγορές είναι στοιχείο συνυφασμένο με την αυτοδυναμία της Ελλάδας και την πολιτική της ισοτιμία μέσα στην Ευρώπη.

Χαρακτήρισε ζωτική κυρίως την δεύτερη δανειακή σύμβαση και υπογράμμισε ότι «κρατάμε όλα τα θετικά και αλλάζουμε όλα τα αρνητικά».

Απευθυνόμενος στους ανέργους, αναρωτήθηκε «τι βρίσκουν μέσα στις προτάσεις των κομμάτων που επαγγέλλονται εύκολες λύσεις που δε θα έρθουν ποτέ».

Απευθυνόμενος στους συνταξιούχους τόνισε ότι οι περικοπές των συντάξεων έγινε για να έχουν τα ταμεία χρήματα. «Δεν κινδυνολογούμε, απλώς ενημερώνουμε τον πολίτη» είπε.

Όπως είπε ο κ.Βενιζέλος το ΠΑΣΟΚ μπροστά στις εκλογές τίθεται σε διάταξη μάχης και ανέφερε ότι η προεκλογική του εκστρατεία ξεκινά από το μηδέν, όπως και όλων των κομμάτων.

«Η απόσταση που χωρίζει τα τρία πρώτα κόμματα είναι πέντε ποσοστιαίες μονάδες» είπε και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να φέρει πίσω τους δικούς του ανθρώπους που τιμώρησαν το κόμμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook