Η Λέγκα του Βορρά πρόκειται να προχωρήσει ακόμη και στην πώληση των γραφείων της στο Μιλάνο για να προσπαθήσει να ανανεώσει το πολιτικό της προφίλ, μετά το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των χρηματοδοτήσεων του ιταλικού δημοσίου στο οποίο εμπλέκονται ο ιδρυτής του κόμματος Ουμπέρτο Μπόσι και οι γιοι του.

Οι δυο γιοι του Μπόσι, Ρικάρντο και Ρέντσο, φέρονται να λάμβαναν πέντε χιλιάδες ευρώ το μήνα, από τα ταμεία του κόμματος.

Οι εισαγγελείς έχουν ήδη στείλει κλήση σε απολογία στον Ουμπέρτο Μπόσι, βάσει της λογικής ότι υπογράφοντας τους απολογισμούς των εξόδων της Λέγκα, δεν μπορούσε να μην γνώριζε που κατέληγαν οι κρατικές ενισχύσεις. Η έρευνα αφορά, ιδίως, τις κρατικές χρηματοδοτήσεις για την κάλυψη των εκλογικών εξόδων του 2010.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ο Ρέντσο και ο Ρικάρντο Μπόσι φέρονται να πλήρωναν, με ποσά που προέρχονταν από τους Ιταλούς φορολογούμενους, την ενοικίαση σπιτιών, αυτοκινήτων, μεγάλο αριθμό προστίμων και ταξίδια. «Ακόμη και την διατροφή της πρώην συζύγου του Ρικάρντο, Mαρολίτσκα Αμάτε», αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5.

Σε επιστολή του προς τον πρώην ταμία του κόμματος, Φραντσέσκο Μπελσίτο, ο Ρικάρντο Μπόσι, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, ζητά την βοήθειά του για την πληρωμή λογαριασμών και προσθέτει ότι «ήδη ενημέρωσα τον μπαμπά» του, αναφερόμενος στον Ουμπέρτο Μπόσι.

Ο μικρότερος γιος του Μπόσι, Ρέντσο, στο μεταξύ, κάνει διακοπές στο Μαρόκο από όπου δήλωσε ότι «μόλις γυρίσει θα αποδείξει την πλήρη αθωότητά του, ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ».

Ο νέος ισχυρός άνδρας της Λέγκας , Ρομπέρτο Μαρόνι, ζήτησε «να ολοκληρωθούν γρήγορα οι έρευνες των εισαγγελέων και να αποδοθούν όλες οι πρέπουσες ευθύνες». Ο Μαρόνι, πάντως, επανέλαβε ότι «πιστεύει πως ο Μπόσι δεν φέρει καμία, απολύτως, ποινική ευθύνη».

Σύμφωνα με αναλυτές η Λέγκα του Βορρά στον δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής πρόκειται να υποστεί σημαντικό πλήγμα λόγω της εμπλοκής μέρους της ηγεσίας της στο σκάνδαλο υπεξαιρέσεων και της αρνητικής αντίδρασης μεγάλου ποσοστού των ψηφοφόρων της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook