Τη διεξαγωγή μίας τηλεμαχίας, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα πρότεινε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος -θέμα που ανέκυψε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια- ο κ. Μιχελάκης επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα καθώς -όπως είπε- ο λαός έδωσε συγκεκριμένη εντολή για αλλαγή του μνημονίου.

Η πρόταση του κ. Μιχελάκη για ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών επιβεβαιώνει ότι αυτή τη στιγμή ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βασικός αντίπαλος του προέδρου της ΝΔ στη μάχη για την εκλογική πρωτιά.

Τις τελευταίες ημέρες, άλλωστε, ο κ. Σαμαράς έχει ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κλίματος που έχει δημιουργηθεί είναι το περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, την περασμένη Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «ανίκανους και ανεύθυνους» που δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση και την οδηγούν στην καταστροφή. «Αρχίζουν από την νεκρανάσταση του σφυροδρέπανου και φθάνουν έως την αναρχία» είπε, κάνοντας παράλληλα λόγο για «συνιστώσες της γκρίνιας» και «συνιστώσες της διαμαρτυρίας».

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υποστήριξε πως «η επιμονή Σαμαρά και Βενιζέλου στο μνημόνιο οδήγησαν τη χώρα στις κάλπες».

Ανέφερε ότι σε αυτές τις εκλογές ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στο κοινό πρόγραμμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που είναι ένα μεταφρασμένο στα ελληνικά μνημόνιο.

Κατηγόρησε τα δύο κόμματα ότι «μόνο τους μέλημα είναι να μη χάσουν την εξουσία, αδιαφορώντας για το αν θα γονατίσει ο λαός» και τόνισε ότι διαστρεβλώνουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook