Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες ξεκινούν τη Δευτέρα, ενημερώθηκε από την υπουργό Παιδείας ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

Η υπουργός Αγγελική Κιάου επανέλαβε ότι όλα είναι έτοιμα για τις εξετάσεις και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

«Αντιλαμβάνομαι ότι οι εκλογές θα πέσουν αναγκαστικά μέσα στις εξετάσεις, κι αυτό είναι ενδεχόμενο να έχει προβληματίσει παιδιά και γονείς. Τους διαβεβαιώνουμε ότι έχω συνεργαστεί επί δύο ημέρες με τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες ούτως ή άλλως είχαν προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα και θα ήθελα πραγματικά και εγώ να διαβεβαιώσω τους γονείς και μαθητές να είναι ήσυχοι.»

Σε ερώτηση αν θα μετακινηθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων που ενδεχομένως θα συμπέσουν με εξετάσεις η υπουργός απάντησε :

«Αυτό το πρόγραμμα είναι έτοιμο και περιλαμβάνει όλα τα ενδεχόμενα. Όμως δεν έχει ανακοινωθεί, διότι όπως γνωρίζετε ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές. Είμαστε όμως έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Ιουνίου.»

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ, ενδέχεται να υπάρξει μικρή χρονική μετακίνηση για ορισμένα ειδικά μαθήματα ή τις επαναληπτικές εξετάσεις για όσους υποψήφιους απουσιάζουν δικαιολογημένα.

Σχετική ανακοίνωση αναμένεται από το υπουργείο.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ