Τελικά όταν παίζει με τη πλάτη στο τοίχο θυμάται τη ιστορία του και δείχνει χαρακτήρα. Ο ΑΟΧ στο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς μπροστά σε 1000 φιλάθλους του, νίκησε δίκαια τη Χερσόνησο –μόνο- με 1-0 χάρις στο γκολ του κορυφαίου του στο ματς Σωτήρη Τσάτσου στο 32’ και έκανε ένα αποφασιστικής σημασίας βήμα για τη σωτηρία.

Με τη νίκη τους αυτή, πρώτη μετά από πέντε ήττες, οι μπλε του Προμπονά, έβαλαν από κάτω τον Ασπρόπυργο που γνώρισε την ήττα στα Μέγαρα και έπιασαν τον Αίαντα Σαλαμίνας στη 10η θέση. Παράλληλα αποσπάστηκαν 4 βαθμούς της Χερσονήσου και τρεις του Πανηλειακού που έμεινε στο 1-1 με τον Απόλλωνα.

Ο ΑΟΧ ήταν καλύτερος της αντιπάλου του και θα μπορούσε να πετύχει και περισσότερα τέρματα (αν το έκανε θα αποκτούσε και πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία) αλλά κυρίως ο Γωνιωτάκης άφησε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν ανεκμετάλλευτες.

Ο ΑΟΧ ξεκίνησε δυνατά και στο 5’ ζήτησε –δίκαια- πέναλτι στο τράβηγμα του Γενιτσαρίδη πάνω στον Ραπτάκη, αλλά ο Μπινιχάκης από την αρχή έδειξε ότι δεν ήταν στη μέρα του (έδωσε συνέχεια).

Στο 13’ ο καλύτερος της Χερσονήσου Βλάχος απείλησε τον Καλογεράκη ο οποίος εξουδετέρωσε τον κίνδυνο, ενώ στο 24’ το φάουλ Τσάτσου κατέληξε άουτ. Στο 32’ όμως ο Σωτήρης Τσάτσος ήταν πιο ακριβής στην εκτέλεσή του και με διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Μουντράκη.

Στο 45’ ο Γενιτσαρίδης με προβολή, από τη σέντρα του Τσάτσου παραλίγο να παραβιάσει την εστία της ομάδας του αλλά ο Μουντράκης έσωσε πάνω στη γραμμή.

Στο β’ ημίχρονο, ο Αντωνόπουλος χαράμισε τη σέντρα του Τσάτσου, καθυστερώντας να σουτάρει (47’), ενώ στο 52’ ο Βλάχος με εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Καλογεράκη να διώξει με τα ακροδάχτυλα και με τη βοήθεια του δοκαριού του να κρατήσει ανέπαφη την εστία του ΑΟΧ.

Στο 55’ ο Τσάτσος και πάλι, με συρτή σέντρα από τα δεξιά έβγαλε σε θέση βολής τον Γωνιωτάκη ο οποίος από πλεονεκτική θέση πλάσαρε άουτ, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα είχε και το σουτ του Τσεσμελή στο 64’. Η τελευταία καλή φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 75’ με τον Αντωνόπουλο να βγάζει τετ α τετ τον Γωνιωτάκη ο οποίος καθυστέρησε και τελικά πλάσαρε άστοχα.

Ο διαιτητής Μπινιχάκης σε ένα εύκολο ματς έκανε πολλά λάθη. Δεν έδωσε το πέναλτι στον ΑΟΧ στο 5’, δεν απέβαλε τον Γενιτσαρίδη στο 79’ , ενώ σε μια φάση που έδειξε συνέχεια αγνοώντας τον επόπτη του, όταν ολοκληρώθηκε με άστοχο σουτ από το Τεπετό γύρισε τη φάση πίσω δείχνοντας πλάγιο άουτ (την υπόδειξη του επόπτη) υπέρ του ΑΟΧ.

ΑΟ Χανιά: Καλογεράκης, Γωνιωτάκης (84’ Βασαδάκης), Ραπτάκης, Ιασωνίδης, Μποχώνης, Παπακαστρίσιος, Τσεσμελής (71’ Βουρβαχάκης), Αντωνόπουλος,Τεπετός (93’ Κουλάκης), Τσάτσος, Σεληνιωτάκης
Χερσόνησος: Μουντράκης, Ανωγειανάκης (57’ Χαλκιαδάκης), Μασέλης, Γενιτσαρίδης, Φιλιππάκος (77’ Ματθαιάκης), Μπέρκης, Σωμαράκης, Βλάχος, Κίτσας, Αραβιάκης, Γιακουμάκης (57’ Καλογέρης)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπινιχάκης (Λασιθίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Παπαδοπετράκης (Λασιθίου), Κομκοτός (Ρεθύμνου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καλογεράκης, Ιασωνίδης, Τσάτσος, Γωνιωτάκης / Γενιτσαρίδης, Κίτσας, Μασέλης, Μπέρκης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:-

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook