Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι δήλωσε σήμερα, Κυριακή, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, πως είναι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη και η ελληνική κυβέρνηση θα βρουν μια λύση προκειμένου η Ελλάδα να βγει από την οικονομική κρίση και να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

"Νομίζω πως οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ", δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι CNN ο Μ.Μόντι, σύμφωνα με τον οποίο ωστόσο "δεν είναι όλοι οι Έλληνες έτοιμοι να κάνουν ό,τι πρέπει για να παραμείνουν στο ευρώ".

"Αλλά νομίζω πως καθώς προχωράμε προς τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, το αίσθημα στην Ελλάδα που είναι κρίσιμο για τη χώρα, και νομίζω επίσης και για την Ευρώπη, αλλά σίγουρα για τη χώρα, να παραμείνει στο ευρώ θα κατακτήσει τα πνεύματα και τα πολιτικά προγράμματα", συνέχισε.

"Νομίζω πως σε αυτό το πλαίσιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ελληνικές αρχές, η ό,τι απομένει απ΄αυτές στη διαδικασία που οδηγεί στις εκλογές, θα βρουν μια λύση", υπογράμμισε ο κ. Μόντι.

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, "δεν θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ που η Ευρώπη χτυπά σ΄έναν τοίχο και ξαφνικά, όλα τα πνεύματα εγείρονται, η πολιτική βούληση συγκλίνει, και βρίσκεται η λύση. Όμως είναι μια κατάσταση κρίσιμη".