Εύκολο «μεροκάματο» έβγαζε μια πενταμελής πολυεθνική σπείρα διαρρηκτών, πουλώντας εκκλησιαστικά είδη που… έκλεβε συστηματικά από το ίδιο μοναστήρι στη Θεσπρωτία! Μόνο στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, είχαν κλέψει τρεις φορές το εκθετήριο της μονής Γηρομερίου και είχαν αρπάξει είδη αξίας άνω των 1.300 ευρώ.

«Εγκέφαλος» της σπείρας ήταν ένας 75χρονος Έλληνας και συνεργοί του τέσσερις αλλοδαπές γυναίκες. Οι δυο από αυτές, μια 42χρονη Ρουμάνα και μια 41χρονη Αλβανίδα, συνελήφθησαν μαζί του λίγο μετά την τελευταία κλοπή εκκλησιαστικών ειδών αξίας 200 ευρώ από τον χώρο όπου η μονή τα διέθετε για πώληση. Άλλες δυο Αλβανίδες ηλικίας 47 και 25 χρόνων δεν εντοπίστηκαν και αναζητούνται.

 Τα μέλη της σπείρας εμφανίζονταν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά στο μοναστήρι και εκμεταλλεύονταν την απουσία των μοναχών για να αρπάξουν όσα αντικείμενα μπορούσαν από την έκθεση πώλησης. Στα σπίτια τους βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων που επιστράφηκε στη μονή και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έκλεβαν είδη και από άλλα μοναστήρια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook