Τα περί πρότασης της Άνγκελα Μέρκελ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδας, σχετικά με την παραμονή ή μη της χώρας στο ευρώ, διέψευσε κατηγορηματικά, για μια ακόμη φορά, ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελάριου.

«Η καγκελάριος δεν πρότεινε δημοψήφισμα ούτε είπε κάτι που να μπορεί να ερμηνευτεί προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο εκπρόσωπός της, Γκεργκ Στράιτερ, φανερά εκνευρισμένος, στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου. Υπογράμμισε ακόμη ότι η κυρία Μέρκελ δεν θα παράσχει «υλικά σ\’ αυτή την πολιτική κουζίνα ανάμεσα στα κόμματα, που σιγοβράζει» στην Ελλάδα.

«Μπορείτε να έχετε ως αφετηρία την αρχή» ότι η κυρία Μέρκελ παραμένει αντίθετη σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά με το δημοψήφισμα, για το οποίο είχε κάνει λόγο πέρυσι ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Την ίδια ώρα πάντως το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel διαβεβαιώνει ότι η καγκελάριος έκανε πράγματι την πρόταση αυτή.

Από την πλευρά του, ο κ. Στράιτερ παρατήρησε πως η κυκλοφορία της πληροφορίας μπορεί να οφείλεται σε «παρεξήγηση, κακή κατανόηση» (των λεγομένων). «Η υπόθεση μοιάζει λίγο με χαλασμένο τηλέφωνο» ανέφερε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επρόκειτο για μια ιδιωτική συζήτηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Κάρολο Παπούλια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook