Εντοπίστηκε κι ανακρίνεται ο φερόμενος ως δράστης της αιματηρής βομβιστικής επίθεσης στο σχολείο Μορβίλλο Φαλκόνε που στοίχισε τη ζωή στην 16χρονη Μελίσα Μπάσι, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

Ο άνδρας που είναι γύρω στα 55, αναγνωρίστηκε από το χέρι του που φέρει αναπηρία και φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο το οποίο κατέγραψε τις κινήσεις του και όπου βάσισε τις έρευνές της η ιταλική αστυνομία.

Ο φερόμενος ως δράστης αναφέρεται μόνο με τα αρχικά του ονόματός του C.S, έχει σύντροφο και μια κόρη 1,5 έτους και μαζί τους μένει κι ο αδερφός του, ο οποίος πριν λίγες ώρες ανακρίθηκε από τις αρχές. Επιπλέον είναι συνταξιούχος αλλά επισκευάζει τηλεοράσεις για να κερδίζει επιπλέον χρήματα και χαρακτηρίζεται από τους γείτονές τους ως «ευγενικός».

Ωστόσο μόλις αυτά τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής δήλωσε πως «δεν έχει βρεθεί κανένας ένοχος», ίσως για να προστατευθεί ο άνδρας, ενώ την ίδια ώρα ερευνάται και το άλλοθι που επικαλείται.

Σύμφωνα με τις αρχές ένα φορτηγό που μετέφερε φυαλές γκάζι και έναν κάδο σκουπιδιών πέρασε από το σχολείο λίγες ώρες πριν την επίθεση, ενώ στα πλάνα φαίνεται άνδρας με σκούρο σακάκι και ανοιχτόχρωμο παντελόνι να βρίσκεται σε απόσταση μόλις είκοσι μέτρων από το σημείο που πραγματοποιήθηκε η έκρηξη, ενώ καθόλη τη διάρκεια του βίντεο φαίνονται οι στιγμές από τη στιγμή που ο άνδρας πυροδοτεί τον μηχανισμό μέχρι τη στιγμή που απομακρύνεται από το σημείο.

Όλα αυτά ενώ 4.000 κόσμου αποχαιρετούν σε κλίμα οδύνης αυτή τη στιγμή την άτυχη Μελίσα, παρουσία μάλιστα του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook