Σε ειδική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου παρουσιάστηκε το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας»-Σημαντική παράμετρος του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας

Σκοπός της εσπερίδας ήταν να ενημερωθούν οι επαγγελματίες της μαζικής εστίασης του νησιού, για την πιστοποίηση με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» της Περιφέρειας Κρήτης και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την διαδικασία της πιστοποίησης.

Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό της η θεματική αντιπεριφερειάρχης για αγροτικά θέματα-αλιείας-κτηνοτροφίας και κοινωνικής πολιτικής Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη «το σήμα ποιότητας που σήμερα παραδίδομε για να αξιοποιηθεί επιχειρηματικά, πολιτιστικά, τουριστικά και διατροφικά, αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα αλλά και μια σημαντική παράμετρο ενός φιλόδοξου σχεδιασμού που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε. Ο σχεδιασμός αυτός απεικονίζει την ισχυρή επιθυμία, βούληση και στήριξη τόσο του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, όσο και του Περιφερειακού Συμβουλίου» και πρόσθεσε: «Είναι αυτονόητη ανάγκη, να δώσουμε προτάσεις και να διασφαλίσουμε την υλοποίηση τους. Αυτό επιχειρούμε μέσα από τις πρωτοβουλίες αυτές. Σε αυτή τη διαδρομή οι άνθρωποι του τόπου μας πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρολό».

Η κ. Βρέντζου-Σκορδαλάκη αναφέρθηκε επίσης και σε άλλες σχετικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κρήτης που έχουν να κάνουν με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, το καλάθι Κρητικών προϊόντων, το αγροτικό portal κ.α. τονίζοντας ότι δεν είναι άπλες αναφορές, αλλά ουσιαστικά στοιχεία ενός ενιαίου στρατηγικού σχεδιασμού που αφορά στον πρωτογενή τομέα της Κρήτης, διασυνδέοντας τον, όπου απαιτείται, με τον Κρητικό τουρισμό.
«Η απουσία μιας παγκρήτιας και ενιαίας έκφρασης έχει ξεπεραστεί και έχει δώσει σήμερα τη θέση της σε μια νέα πραγματικότητα, που σηματοδοτεί μια νέα ευκαιρία, αντικαθιστώντας τον αυτοσχεδιασμό με το σχεδιασμό και τις αποφάσεις του ενός με τη διαβούλευση» τόνισε η κ. Βρέντζου-Σκορδαλάκη.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες της Κρήτης, είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για τη διαδικασία πιστοποίησης με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας».

Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί εκτός από επιχειρηματίες, εκπρόσωποι δήμων, φορέων επισιτισμού και τουρισμού, ενώ στελέχη του «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας» μίλησαν για τις «Προδιαγραφές και διαδικασίες πιστοποίησης του Σήματος Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης», καθώς επίσης για τα οφέλη της πιστοποίησης και το πρόγραμμα προβολής από την Περιφέρεια Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook