Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο άνδρας που εχθές, Δευτέρα, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα καθώς θεωρείτο ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης έξω από το σχολείο Μορβίλο Φαλκόνε στο Μπρίντιζι που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο της 16χρονης Μελίσα Μπάσι.

«Τώρα αυτό που θέλω είναι να μείνω στην ησυχία μου. Είμαι έντιμος άνδρας, δεν έχω καμία σχέση με τη βόμβα», δήλωσε αποκλειστικά στην La Stampa με γυρισμένη την πλάτη στην κάμερα ο άνδρας μόλις αφέθηκε ελεύθερος.

«Ηταν ένας εφιάλτης, όμως ευτυχώς κατάλαβαν ότι δεν είμαι ο δράστης», συμπλήρωσε ο 55χρονος ηλεκτρονικός που τελικά όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας δεν μοιάζει στον δράστη που έχει καταγραφεί σε βίντεο.

«Μου φέρθηκαν καλά στην αστυνομία, όπου μαζί μου έμεινε και η τριών ετών κόρη μου μέχρι τις τρεις το πρωί γιατί δε μπορούσα να την αφήσω μόνη της. Εκείνο το πρωί που συνέβη η τραγική έκρηξη ήμουν στο σπίτι μου (σε 300 μέτρα απόσταση από το σημείο) και κοιμόμουν. Ακουσα τον θόρυβο και σκέφτηκε ότι κάτι σοβαρό έγινε», συνέχισε ο άνδρας που επιθυμεί να μην αποκαλυφθεί το όνομά του γιατί όπως δήλωσε «ο κόσμος μπορεί να αντιδράσει περίεργα αν και ξέρω ότι σύντομα θα καταλάβουν την αλήθεια».

Όλα αυτά την ώρα που ο πραγματικός δράστης της «χωρίς αμφιβολία τρομοκρατικής ενέργειας» όπως τη χαρακτήρισε η υπουργός Εσωτερικών Ανναμαρία Καντσελιέρι, ακόμα αναζητείται.