Το θέαμα προκαλεί μεγάλη θλίψη. Ένα νεαρό αρσενικό λιοντάρι καταδικασμένο να πεθάνει. Η συρμάτινη θηλιά σφίγγει τόσο πολύ τον λαιμό του που εμποδίζει το άτυχο ζώο να φάει και το καταδικάζει σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.

Δεν είναι το μόνο λιοντάρι που υποφέρει τέτοια δεινά. Το θέαμα είναι αρκετά συχνό σε διάφορες περιοχές της Αφρικής, όπου οργιάζει η λαθροθηρία.

Κάποια λιοντάρια παγιδεύονται κατά λάθος σε παγίδες που προορίζονται για άλλα ζώα, όπως οι αντιλόπες που είναι περιζήτητες για το κρέας τους.

\"\"

Άλλες φορές πάλι οι παγίδες όντως προορίζονται για τα λιοντάρια, τα οποία σκοτώνονται από λαθροθήρες για τα μέλη του σώματός τους.Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην Άπω Ανατολή για νύχια και κόκαλα λιονταριών, καθώς χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ιατρική.

Μάλιστα φαίνεται πως τα λιοντάρια υποκαθιστούν τις τίγρεις, που χρησιμοποιούνταν διαχρονικά στην παραδοσιακή ιατρική, ωστόσο σήμερα είναι δυσεύρετες στην άγρια φύση.κτός από τα κόκαλα λιονταριών, η γούνα και τα νύχια χρησιμοποιούνται επίσης.

\"\"

Ο Δρ. Pieter Kat από την οργάνωση για την προστασία των λιονταριών LionAid δήλωσε σχετικά: «Το τελευταίο διάστημα η αξία των κοκάλων των λιονταριών έχει αυξηθεί πάρα πολύ. Τα λιοντάρια σκοτώνονται για να καλυφθεί η ζήτηση για προϊόντα παραδοσιακής ιατρικής, αφού οι τίγρεις έχουν λιγοστέψει».

«Από τι στιγμή που τα κόκαλα τίγρεων είναι τόσο δυσεύρετα πλέον χρησιμοποιούνται κόκαλα λιονταριών», προσέθεσε.Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 1960 ένα κιλό κόκαλα λιονταριού κόστιζε μόλις 10 δολάρια, ενώ το 2010 έφτασε να κοστίζει 300 δολάρια.

\"\"

Η μεγάλη ζήτηση αντανακλάται και στα επίσημα στοιχεία των περιβαλλοντικών οργανώσεων που δείχνουν δραματική μείωση του πληθυσμού των λιονταριών.

econews.gr

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook