Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις επαφές των Τσίπρα και Βενιζέλου στο Παρίσι. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τη θέση Βενιζέλου ότι μίλησε τον Ολάντ εκ μέρους του ελληνικού λαού, καλώντας τον να κατονομάσει τα συμφέροντα που επέβαλαν τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Η Φώφη Γεννηματά από την πλευρά της κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για ανεύθυνη συμπεριφορά, διαρκείς αντιφάσεις και έλλειψη πρότασης.

Αναλυτικά η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ:

«Όλοι οι πολίτες παρακολουθούν τη μεγάλη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ και του Ευάγγελου Βενιζέλου να εξασφαλίσει συμμαχίες στην Ευρώπη, με στόχο την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης.

» Την ίδια στιγμή, ο κ. Σαμαράς, με διαρκείς αντιφάσεις, χωρίς ουσιαστική πρόταση για τη χώρα, ενδιαφέρεται μόνο να επαναδιαπραγματευθεί την εξουσία του στο εσωτερικό της δεξιάς.

» Ο κ. Τσίπρας, με ανεύθυνες συμπεριφορές, κλωτσά τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για το λαό μας, βάζοντας σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή. Το ΠΑΣΟΚ κοιτάει μπροστά, δείχνει το δρόμο της Ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς, της Κεντροαριστεράς της λογικής, με μια πρόταση που μπορεί να ενώσει τους Έλληνες.»

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας, Αντώνη Ρουπακιώτη, άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ως υπουργός Οικονομικών ήταν διαπραγματευτής του δεύτερου μνημονίου.

«Θα ήθελα να τον καλέσω εξ ονόματος όλου του ελληνικού λαού, να κατονομάσει ποια ήταν αυτά τα επιχειρηματικά και εργοδοτικά συμφέροντα που επέβαλαν στην τρόικα αυτούς τους νόμους που σήμερα μειώνουν το εισόδημα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα από 25 έως 50%. Να τα κατονομάσει να τα μάθουμε κι εμείς.

» Μήπως είναι αυτοί που όλο αυτό το διάστημα συνεχίζουν να βυσσοδομούν με λύσσα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της προσπάθειάς μας να ανατρέψουμε το μνημόνιο και τους αντικοινωνικούς, αντεργατικούς αυτούς νόμους;» αναρωτήθηκε.

in.gr