Πραγματοποιήθηκε σήμερα η σύσκεψη για την πυροπροστασία του 2012 του Δήμου Βιάννου.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Δ/ντής της Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ηρακλείου, Πύραρχος κ. Αραβιάκης Κων/νος, η Δασάρχης Καστελίου κ. Μαγκουφάκη, ο Υποδιοικητής του Α.Τ Βιάννου κ. Μανουσάκης Γιάννης , τα στελέχη του Δασοφυλακείου και Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βιάννου, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και φορείς περιβαλλοντικών οργανώσεων της περιοχής.

Η σύσκεψη επικεντρώθηκε περισσότερο στην πρόληψη και το συντονισμό του Δήμου και των υπόλοιπων φορέων καθώς και στα παρακάτω αναγκαία για την αντιπυρική περίοδο μέτρα που γίνονται ή πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα.

• Καθαρισμός όλων των δασικών δρόμων της περιοχής

• Σύσταση εθελοντικών ομάδων πυροπροστασίας ανά τοπική κοινότητα

• Καταγραφή όλων των βαρέων οχημάτων που μπορούν να φέρουν δεξαμενή νερού και που τώρα θα χρησιμοποιούνται για το ψεκασμό του δάκου

• Αντικατάσταση όπου χρειάζεται των πυροσβεστικών κρουνών και στομίων σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

• Ενίσχυση του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Βιάννου με προσωπικό για όλη την αντιπυρική περίοδο 2012.

Από την πλευρά του Δήμου, το Τμήμα της Πολιτικής Προστασίας, θα είναι σε άμεση και καθημερινή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, με όλα τα μηχανήματα και το προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος Βιάννου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook