Η τοπική ομάδα BEST Chania, μία εκ των 93 τοπικών ομάδων του φοιτητικού οργανισμού BEST (Board of European Students of Thechnology), οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ισάριθμα πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη,σε συνεργασία με τις αντίστοιχες τοπικές ομάδες BEST της Ελλάδας(Αθηνών, Πάτρας και Θεσσαλονίκης), καθώς και σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Κ.ΕΠ.Ε.ΔΗ.Χ (Κοινοφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων), το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, το δήμο Χανίων καθώς και το πρόγραμμα «Youth in Action» της Ευρωπαικής Eπιτροπής, διοργανώνει Εθνικό Διαγωνισμό Μηχανικής, στα Χανιά από τις 25 εώς τις 27 Μαίου 2012.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι διαγωνισμοί Μηχανικής αποτελούν μία από τις κύριες διοργανώσεις του BEST, και διοργανώνονται σε επίπεδο Tοπικών Oμάδων (κατά πανεπιστήμιο), Εθνικό, και Ευρωπαϊκό (EBEC: European BEST Engineering Competition). Σε κάθε φάση προκρίνονται οι νικητές της προηγούμενης φάσης.

Στην πόλη των Χανίων, και στην πύλη Σαμπιονάρα, 8 ομάδες φοιτητών μηχανικών από όλη την Ελλάδα, έχοντας προκριθεί στους αντίστοιχους τοπικούς διαγωνισμούς στις πόλεις τους (Αθήνα - ΕΜΠ, Θεσσαλονίκη - ΑΠΘ, Πάτρα – Πανεπιστήμιο Πατρών, Χανιά – Πολυτεχνείο Κρήτης), θα διαγωνιστούν σε δύο κατηγορίες: Team Design(σχεδίαση – υλοποίηση μηχανικής κατασκευής) και Case Study(αναζήτηση - διατύπωση βέλτιστης λύσης σε ένα δεδομένο πρόβλημα), με σκοπό την πρόκρισή τους στην τελική φάση του Διαγωνισμού, η οποία θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, από 1 εώς 8 Αυγούστου 2012.

Ο διαγωνισμός θα αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους διαγωνιζόμενους να εξασκήσουν τις τεχνικές και μη, δεξιότητές τους, να εξελίξουν τις κοινωνικές και επικοινωνιακές τους τεχνικές, για την επίτευξη ενός τελικού αποτελέσματος.

Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωριστούν με τους μελλοντικούς συναδέλφους μηχανικούς από όλη την Ελλάδα, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις, σε ένα πλαίσιο φιλίας και συνεργασίας.