Επίθεση κατά των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, τους οποίους χαρακτήρισε «φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, συνένοχους της τραγωδίας του λαού», εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να μπορεί να την εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και επάξια στην Ευρώπη.

Για τον κ. Βενιζέλο, επισήμανε ότι «χθες στις Βρυξέλλες φάνηκε να εκλιπαρεί χαμηλόφωνα για μια δήλωση τιμωρίας του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας», ενώ για τον κ. Σαμαρά σημείωσε ότι «στη ζεστή θαλπωρή των ομοϊδεατών του, της κ. Μέρκελ και των άλλων του Λαϊκού κόμματος, φάνηκε να αισθάνεται άνετα απέναντι σε αυτούς που, μέχρι να γίνει ουραγός και δέσμιος των ακραίων νεοφιλελεύθερων και της κ. Μπακογιάννη, τους θεωρούσε αντίπαλους, μας έλεγε ότι τον πίεζαν ασφυκτικά και μας έλεγε ότι μαζί τους διαπραγματεύεται».

Στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με ομοσπονδίες εργαζομένων (ΠΟΕΣΥ, ΟΙΥΕ, ΠΟΘΑ, ΟΗΕ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΟΣΝΙΕ, ΟΘΕ, ΠΟΕΠΔΧΒ) και συνδικαλιστικές οργανώσεις, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να αποκτήσει η Ελλάδα ηγεσία που να μπορεί να πηγαίνει στο εξωτερικό και να μην λέει αυτά που οι ξένοι ηγέτες είναι έτοιμοι να ακούσουν, αλλά αυτά που ο ελληνικός λαός θέλει να ειπωθούν, να βάζει κόκκινες γραμμές, να χαράζει στρατηγική, να διεκδικεί τα δίκαια του ελληνικού λαού, κάτι που -όπως είπε- μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να το πράξει.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως μέχρι τις 6 Μαΐου όλοι έλεγαν ότι οι νόμοι του Μνημονίου πρέπει να εφαρμοστούν και ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση και πρόσθεσε πως οι νόμοι αυτοί, δεν ήρθαν να σώσουν τη χώρα και την οικονομία, αλλά να σώσουν τα συμφέροντα των Ελλήνων επιχειρηματιών.

Εξέφρασε τέλος την πεποίθησή του ότι μετά την ανατροπή της 6ης Μαΐου, που πάγωσε τα μνημονιακά μέτρα των ιδιωτικοποιήσεων και της μετενέργειας, θα έρθει η οριστική νίκη στις 17 Ιουνίου, που θα ολοκληρώσει τη μεγάλη επιτυχία του λαού και της ελληνικής κοινωνίας.

(protothema.gr)