Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) έστειλε σήμερα επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Ζανιά με αφορμή την εφαρμογή της Υπουργική Απόφαση για την είσπραξη εσόδων υπέρ τρίτων (ΟΑΕΕ) από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.), ζητώντας του την άμεση αναστολή και την παράταση τουλάχιστον μέχρι τέλος του έτους της εφαρμογής της Υ.Α.

Παράταση εφαρμογής της Υ.Α. για την είσπραξη εσόδων υπέρ τρίτων (ΟΑΕΕ) από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.).

Στην επιστολή προς τον Υπουργό αναφέρεται :

\’\’Κύριε Υπουργέ,

Όλοι γνωρίζουμε σήμερα την άσχημη οικονομική συγκυρία που βιώνει η ελληνική οικονομία και μέσα σε αυτήν και η επιχειρηματικότητα με τα εκατοντάδες κλεισίματα των επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα.

Μέσα στα γενικότερα προβλήματα, υπάρχουν και τα ειδικότερα, όπως η αδυναμία που αντιμετωπίζει το 47,5% των συναδέλφων ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ (σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα ο ΟΑΕΕ), να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι οφειλέτες είτε να κλείνουν οριστικά τα καταστήματα τους είτε να προσπαθούν να ενταχθούν σε μια από τις πολλές ρυθμίσεις που εξαγγέλλει κατά διαστήματα ο ΟΑΕΕ αλλά που δυστυχώς δεν αποβαίνουν χρήσιμες για την ομαλή συνέχειά τους αφού οι περισσότεροι αδυνατούν να είναι συνεπείς (στις ρυθμίσεις) με αποτέλεσμα να μην μπορούν πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται σήμερα η κυβέρνηση να εφαρμόσει θέτοντας σε ισχύ την υπ’ αριθμ. 1064177/5378/11016/27-7-2007 Υ.Α. του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών και να μεταφέρει προς είσπραξη τις υποχρεώσεις του οφειλέτη στην αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) που έχει ως αποτέλεσμα εκτός της ασφαλιστικής να αδυνατεί να πάρει και φορολογική ενημερότητα αλλά ακόμη και όπως προβλέπεται από την επιμέρους νομοθεσία για τις οφειλές στο δημόσιο, ο συνάδελφος οφειλέτης να κινδυνεύει ακόμη και με σύλληψη – προσωποκράτηση ανάλογα με το μέγεθος της οφειλής του.

Κύριε Υπουργέ,

Εμείς πιστεύουμε ότι όλα τα παραπάνω δίνουν τη χαριστική βολή στην ελληνική επιχειρηματικότητα και ζητούμε από εσάς την άμεση αναστολή και την παράταση τουλάχιστον μέχρι τέλος του έτους της εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης ελπίζοντας ότι στο διάστημα που μεσολαβεί και εν αναμονή της λήξης του τέλματος στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία οι συνάδελφοι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι να μπορέσουν στη συνέχεια να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες υποχρεώσεις τους.

Πιστεύοντας ότι όλα τα παραπάνω θα τύχουν του άμεσου ενδιαφέροντος σας, εμείς θα βρισκόμαστε στη διάθεση σας όπου μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι. \’\’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook