Mια 50χρονη στο Λονδίνο χαροπαλεύει, μετά τη διάγνωση των γιατρών ότι πάσχει από λύσσα. Τη νόσο τής μετέδωσε μολυσμένος σκύλος, ο οποίος τη δάγκωσε κατά τη διάρκεια ταξιδιού της στην Ινδία, πριν από εννέα εβδομάδες.

Όπως δημοσιεύει η zougla.gr oι εκτιμήσεις των γιατρών για την άτυχη γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, δεν είναι αισιόδοξες. Μετά τη διάγνωση, είκοσι άνθρωποι εμβολιάστηκαν κατά της νόσου, συμπεριλαμβανομένων έξι συγγενών της, παρότι είναι πολύ μικρός ο κίνδυνος μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο, και οι υγειονομικές αρχές διαβεβαιώνουν το κοινό ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SkyNews, η γυναίκα δαγκώθηκε από ένα κουτάβι πριν από εννέα εβδομάδες στην Ινδία, όπου έκανε διακοπές με τον άνδρα της. Ωστόσο, άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία μόλις πριν από 10 ημέρες.

Η λύσσα επιτίθεται στο νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο και είναι σχεδόν πάντα θανατηφόρα.

Η εφημερίδα «Sun» αναφέρει ότι επισκέφθηκε γιατρό μία φορά, ενώ πήγε δύο φορές στο νοσοκομείο σε διάστημα τεσσάρων ημερών, λέγοντας πως δεν ένιωθε καλά. Αλλά και τις τρεις φορές την έστειλαν σπίτι της. Μόνο όταν επέστρεψε στο γιατρό της, την έστειλε στο νοσοκομείο με την υποψία πως πάσχει από λύσσα, κάτι που η διάγνωση επιβεβαίωσε.

Η νόσος έχει εξαλειφθεί από τη Βρετανία εδώ και έναν αιώνα. Αλλά η Ινδία έχει το υψηλότερο ποσοστό μολύνσεων, λόγω των πολλών αδέσποτων ζώων.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο πάνω από 55.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από λύσσα, με τη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων να καταγράφεται στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook