Έντρομοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους οι κάτοικοι του χωριού Αετός στην Τριφυλία, ακούγοντας απανωτούς πυροβολισμούς από το κοινοτικό κοιμητήριο που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από τα τελευταία σπίτια! Το άγριο ξύπνημά τους ακολούθησε η οργή, όταν διαπίστωσαν ότι το νεκροταφείο είχε λεηλατηθεί!

Τουλάχιστον δέκα πυροβολισμούς άκουσαν μέσα στον ύπνο τους οι κάτοικοι, αλλά δεν τόλμησαν να βγουν από τα σπίτια τους φοβούμενοι μήπως έρθουν αντιμέτωποι με ληστές. Φαίνεται, όμως, ότι στόχος των άγνωστων δραστών ήταν να τους κρατήσουν κλεισμένους μέσα για να λεηλατήσουν με την ησυχία τους το κοιμητήριο, πράγμα που έγινε αντιληπτό το πρωί!

Από τα 400 μνήματα που υπάρχουν στο κοινοτικό νεκροταφείο του χωριού που είχε θρηνήσει πολλά θύματα από την ναζιστική θηριωδία, οι άγνωστοι εισβολείς είχαν διαλύσει κυριολεκτικά γύρω στα 150, καταστρέφοντας τα μάρμαρα, ξηλώνοντας και σχίζοντας τις φωτογραφίες των νεκρών και σπάζοντας τα καντήλια από τα οποία είχαν χυθεί ολόγυρα τα λάδια!

Για τους βανδαλισμούς ενημερώθηκαν το τοπικό αστυνομικό τμήμα Κοπανακίου και η Αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας, που διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook