Με σύγχρονη εμφάνιση έρχεται να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά.

Η Peugeot παρουσίασε το νέο 301, ένα μεσαίου μεγέθους σεντάν, το οποίο θα πωλείται τόσο στην Ευρώπη όσο και στις αναδυόμενες αγορές αυτοκινήτου ανά την υφήλιο.

Μπορεί τα 4θυρα οικογενειακά αυτοκίνητα της μικρής-μεσαίας κατηγορίας να μην διάγουν σήμερα και τον πλέον επιτυχημένο εμπορικό βίο στις επιμέρους αγορές της γηραιάς ηπείρου, στις υπόλοιπες ωστόσο η δημοτικότητά τους… καλά κρατεί.

Υπό το πρίσμα αυτό, η γαλλική εταιρεία προχωρά στο λανσάρισμα ενός ολοκαίνουργιου σεντάν με παγκόσμιο χαρακτήρα, το οποίο αρχικά θα πωλείται στη γειτονική Τουρκία και εν συνεχεία σε πολλές άλλες αγορές ανά τον κόσμο, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και εκείνες της Ελλάδας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, καθώς και σε ουκ ολίγες χώρες της Λατινικής Αμερικής

\"\"

Σχεδιαστικά, το νέο 301 ξεχωρίζει για το σύγχρονο παρουσιαστικό του, κυρίως στο εμπρός μέρος, όπου δεσπόζουν η χαρακτηριστική μάσκα και τα κομψά φωτιστικά σώματα.

\"\"

Σε ό,τι αφορά στις διαστάσεις του αυτοκινήτου, το οποίο θα παράγεται στο εργοστάσιο της Peugeot που βρίσκεται στο Vigo της Ισπανίας, αξίζει να σταθούμε στο μήκος των 4,44 μέτρων, ενώ ιδιαίτερα… γενναιόδωροι απεδείχθησαν οι Γάλλοι σε ό,τι αφορά στο μεταξόνιο και το χώρο αποσκευών του νέου 301, τα οποία αγγίζουν αντίστοιχα τα 2,65 μ. και 506 λίτρα.

\"\"

Στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, σημείο αναφοράς αποτελεί ο κινητήρας της βασικής έκδοσης, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον 3κύλινδρο 1.200άρη της Peugeot, ο οποίος τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο νέο 208.

Στην περίπτωση του νέου 301, η απόδοση αγγίζει τους 71 ίππους και συνδυάζεται είτε με αυτόματο είτε με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Από εκεί και πέρα, η γκάμα των βενζινοκινητήρων περιλαμβάνει έναν ατμοσφαιρικό 1.600άρη, επίσης με σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων, ο οποίος αποδίδει 115 ίππους. Σε σχέση με τους κινητήρες ντίζελ, οι επιλογές περιορίζονται στον γνωστό 1.6 HDi, ο οποίος με τη σειρά του αποδίδει 92 ίππους.

\"\"

Ολοκληρώνοντας την αναφορά στο νέο 301 (σημ.: το επίσημο ντεμπούτο του μοντέλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην έκθεση του Παρισιού στις αρχές του προσεχούς φθινοπώρου), αξίζει να προσθέσουμε πως το νέο γαλλικό σεντάν εγκαινιάζει σήμερα μια νέα πολιτική για την Peugeot, η οποία επαναφέρει, ύστερα από πολλά χρόνια, τον αριθμό «1» ως κατάληξη στην ονομασία των low cost προτάσεών της, τα οποία στο εξής έρχονται να πλαισιώσουν τα main stream μοντέλα της γκάμας της (108, 208, 308 κοκ).

\"\"
4troxoi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook