Τα ευρωομόλογα δεν αποτελούν λύση στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, δήλωσε ο Γενς Βάιντμαν, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα.

«Δεν πιστεύω ότι θα πετύχουμε αν προσπαθήσουμε να λύσουμε την κρίση συσσωρεύοντας περισσότερο χρέος εκτός των κανονικών προϋπολογισμών», δήλωσε ο Βάιντμαν στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Με αυτές τις δηλώσεις ο διοικητής της Μπούντεσμπανκ απάντησε εμμέσως στις προτάσεις της Γαλλίας και άλλων χωρών για την έκδοση ευρωομολόγων.

«Το να πιστεύουμε ότι τα ευρωομόλογα θα λύσουν την παρούσα κρίση είναι μια αυταπάτη», υπογράμμισε ο Βάιντμαν, που θεωρεί ότι οι κοινοπρακτικού τύπου ομολογίες αυτές πρέπει να είναι η κατάληξη μιας μακράς διαδικασίας στα πλαίσια της νομισματικής ένωσης και όχι μία βραχυπρόθεσμη λύση στην κρίση.

«Δεν δίνεις την πιστωτική σου κάρτα σε κάποιον, αν δεν μπορείς να ελέγξεις τι ξοδεύει», σημείωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο Βάιντμαν επεσήμανε ότι η δημοσιονομική ένωση θα απαιτούσε την παραχώρηση κυριαρχίας από τις εθνικές κυβερνήσεις στις Βρυξέλλες.

«Ακόμα και στις χώρες οι κυβερνήσεις των οποίων ζητούν τα ευρωομόλογα, όπως η Γαλλία, δεν βλέπω να γίνεται δημόσιος διάλογος ή να υπάρχει λαϊκή υποστήριξη για την παραχώρηση της κυριαρχίας που θα απαιτείτο», κατέληξε ο Βάιντμαν.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook