Ένας 15-χρονος μαθητής από τη Μελβούρνη κατέθεσε αγωγή κατά της Πολιτειακής Κυβέρνησης της Βικτώριας και του αρμόδιου Υπουργείου Παιδείας στην Αυστραλία γιατί…απέτυχαν να του εξασφαλίσουν τις βασικές γνώσεις στη παιδεία.

Οι συνήγοροι του νεαρού Stefan Benic κατέθεσαν στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο ότι το μέλλον του πελάτη τους είναι «αβέβαιο» και ότι βρίσκεται σε «σοβαρά μειονεκτική θέση\” αφού «έχασε τα βασικά στοιχεία της εκπαίδευσης» από τη φοίτησή του στο Γυμνάσιο Maribyrnong College.

Στο δικαστήριο ακούστηκε ότι ο Stefan είχε γνωστικό επίπεδο ενός εξάχρονου, όταν έγινε δεκτός να φοιτήσει στην πρώτη Γυμνασίου στο Maribyrnong College το 2008.

Παρόλο που ο 15χρονος πάσχει από σοβαρή γλωσσική διαταραχή, ελλειμματική προσοχή, άγχος και γενική μαθησιακή διαταραχή, η νοημοσύνη του είναι πολύ υψηλή για να ενταχθεί σε σχολείο για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι δικηγόροι του κατέθεσαν επίσης ότι η κυβέρνηση υπόσχεται εκπαίδευση \”παγκόσμιας κλάσης \” μόνο για μεμονωμένους μαθητές, ενώ ο Stefan έγινε θύμα εκφοβισμού, κι έμεινε αναλφάβητος.

Στη μήνυση συμπεριλαμβάνεται και αποζημίωση για μελλοντική απώλεια εισοδήματος.

Η δίκη συνεχίζεται.

REUTERS

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook