Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας πέντε ισπανικών τραπεζών προχώρησε η Standard & Poor’s, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις πιστοληπτικές διαβαθμίσεις άλλων εννέα τραπεζών και διατηρώντας πέντε αξιολογήσεις σε Creditwatch με αρνητικές επιπτώσεις. 

Οι κινήσεις είναι αποτέλεσμα της αναθεώρησης των ευρύτερων επιπτώσεων των κινδύνων για τον ισπανικό τραπεζικό κλάδο που απορρέουν από την υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας κατά δύο βαθμίδες. 

Ειδικότερα, ο οίκος υποβαθμίζει τις Bankia, Banco Financiero y de Ahorros, Banca Civica , Banco Popular Espanol και Bankinter. 

Τα outlook των μακροπρόθεσμων αξιολογήσεων έξι τραπεζών -Banco Santander (και θυγατρικές), Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), Popular, Sabadell, Kutxabank και Bankinter- είναι αρνητικά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης των τραπεζών εάν γίνει αντιληπτή από τον οίκο αυξημένη πίεση στη χρηματοοικονομική ισχύ των τραπεζών. 

Οι αξιολογήσεις πέντε τραπεζών -CaixaBank και η μητρική της Caja de Ahorros y Pensiones de Barcelona (la caixa), Ibercaja Banco, Bankia και μητρική BFA παραμένουν σε CreditWatch με αρνητικές επιπτώσεις. 

Στην περίπτωση της Bankia και της μητρικής η τοποθέτηση σε CreditWatch αντανακλά την αβεβαιότητα γύρω από την αναδιάρθρωση και το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης της Bankia καθώς και τους κινδύνους εκτέλεσης. 

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ
      ΣΕ
ΑΠΟ
 
 
 
Banco Popular Espanol S.A.
BB+/Negative/B      
BBB-/Watch Neg/A-3
Bankinter S.A.                
BB+/Negative/B      
BBB-/Watch Neg/A-3
Banca Civica S.A.
 
BB/Watch Pos        
BB+/Watch Pos
Bankia S.A.                   
BB+/Watch Neg/B     
BBB-/Watch Neg/A-3
Banco Financiero y de Ahorros S.A.
 
B+/Watch Neg        
BB-/Watch Neg

Πηγή:www.capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook