Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα», συνδιοργανώνουν το Σάββατο 26 Μαΐου 2012, στο ΚΑΜ, ώρα 20.30, ρεσιτάλ πιάνου με τις δίδυμες Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη, που θα ερμηνεύσουν αριστουργήματα των Rachmaninoff, Liszt, Chopin, κ.α.

Η είσοδος θα είναι 5 € και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του συλλόγου «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ».

Μαριάννα και Στεφάνια Καψετάκη

Οι δίδυμες Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη γεννήθηκαν το 1991 στο Ηράκλειο Κρητης..Ξεκίνησαν μαθήματα πιάνου σε ηλικία 9 ετών με υποτροφια στο Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου με καθηγήτρια την Κάλλια Αναστασάκη.

Eνα χρόνο αργότερα κερδίσαν το 3ο Βραβείο στην κατηγορία ‘τέσσερα χέρια’ στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό πιάνου KONZERTEUM στην Αθήνα με επαινετικά σχόλια και διεθνή αναγνώριση.

Το 2004 μαθήτριες του Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου έλαβαν το 1ο βραβειο Πιανου στους Πανελληνιους Καλλιτεχνικους αγωνες. Την ιδια χρονια απέσπασαν Βραβειο με τη συμμετοχή τους στην κατηγορία ΄τέσσερα χέρια’ στον 10ο Διεθνη Διαγωνισμο Πιανου KONZERTEUM της Aθηνας .

Τον Ιούνιο του 2006 πήραν το Πτυχίο πιάνου με ΑΡΙΣΤΑ ενώ, το 2008 σε ηλικία 17 ετών απέκτησαν το Δίπλωμα πιάνου με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ, ΔΙΑΚΡΙΣΗ και ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ από το Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου.

Τον Ιούλιο 2011 επιλέχτηκαν για το θεσμο ‘Νεόι Έλληνες Σολιστ’ απο τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηνών. Τον Απριλιο του 2012 η Μαριαννα το έλαβε Πρώτο βραβειο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό πιάνου Μαριας Χειρογεωργου-Σιγαρα.

Συνεχως παρακολουθούν σεμινάρια και συμμετέχουν σε συναυλιες και φεστιβάλ μουσικής στην Ελλάδα ,Κυπρο Αγγλία και Γερμανια με την καθοδηγηση κορυφαίων σολίστ πιανου όπως Μαρτίνο Τιριμο, Yonty Solomon, Ratοslav Kvapil, Helen Krizos, Bernard Roberts, Murray McLachlan, Dina Parakhina, Bryce Morrison και Jonathan Middleton. Το ευρητερο ρεπορτοριο τους συμπεραλμβανει εργα για σολο,4 χερια και επισης για δυο πιανα.

Μολονότι έγιναν δεκτές να συνεχίσουν τις μουσικές σπουδές τους στο King΄s College και στην Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου με υποτροφία του Ιδρύματος SCHILLIZI, έμειναν στην Ελλάδα οπου τελειοποιούν τη σολιστική τους δεξιοτεχνήα με τον Καθηγητή, διεθνή σολίστ πιάνoυ και μαέστρο Δημήτρη Τουφεξή, ενώ παράλληλα σπουδαζουν στα Τμήματα Ιατρικής και Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης αντίστοιχα.