Η Ρόδος ήταν η νικήτρια του ντέρμπι κορυφής με τη Κόρινθο (1-0), με το οποίο ολοκληρώθηκε η 23η αγωνιστική της fl2. Το αποτέλεσμα αυτό άφησε μόνο στη κορυφή της βαθμολογίας τον Πλατανιά, με τη Ρόδο στο -1 και τη Κόρινθο στο -3.

Η Ρόδος ήταν καλύτερη, και  επικράτησε της Κορίνθου στο ντέρμπι της… Καθαρής Δευτέρας με 1-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν την εδαφική υπεροχή σε ολόκληρη τη διάρκεια του ημιχρόνου και έφτασαν στη γκολ με πέναλτι του Μανίκα στο 27’. Την… εσχάτη των ποινών είχε κερδίσει ο ίδιος ο σκόρερ μετά από μαρκάρισμα του Παπαευθυμίου.
Στην επανάληψη, ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν καλύτερος. Η Κόρινθος έφτασε κοντά στο γκολ (55’) με τον Παυλίδη, ο οποίος ωστόσο είδε την κεφαλιά του από κοντά να αποκρούεται από τον Ριγανά. Ωστόσο και η Ρόδος είχε τις δικές της ευκαιρίες, με πρωταγωνιστή τον Κακλαμάνο.

 Η εξέλιξη του ματς

9\’ Σουτ του Γ. Καντιμοίρη μέσα από την περιοχή, άουτ
26\’ Ο Μανίκας δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Παπαευθυμίου εντός περιοχής. Ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι
27\’ ΓΚΟΛ 1-0: Εύστοχη εκτέλεση από τον Μανίκα, στην αριστερή γωνία του Αρχοντάκη που έπεσε σωστά
55\’ Κεφαλιά του Παυλίδη από κοντά, αποκρούει ο Ριγανάς
61\’ Σουτ του Κακλαμάνου στην κίνηση μέσα από την περιοχή, η μπάλα περνά άουτ
83\’ Σουτ του Τσιφλίδη μέσα από την περιοχή, άουτ
85\’ Φάουλ του Μαντά διώχνει σε κόρνερ ο Ριγανάς
Ρόδος: Ριγανάς, Σ. Καντιμοίρης (90\’ Παπαδημήτρης), Ανωγειανάκης, Μπιμπίρης, Παπαδόπουλος, Κεφαλούκος, Τοπάλης, Γήττας (84\’ Σκαρλάτος), Γ. Καντιμοίρης, Μανίκας (71\’ Τσιφλίδης) , Κακλαμάνος.
 
Κόρινθος: Αρχοντάκης, Χουστουλάκης (60\’ Χριστοδουλάκης), Παπαευθυμίου (60\’ Καφαντάρης), Σπυρόπουλος, Ψυχογιόπουλος, Νικολάου, Μαρίνος, Παυλίδης, Μαντάς, Ζάρκος (73\’ Σουλάκος), Αράπογλου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook