Πολύ κουβέντα γίνεται για το θέμα των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα, ενώ κατά την ταπεινή μου γνώμη η λύση του προβλήματος είναι απλή.

Με δεδομένο το ότι τουλάχιστον το 95% αυτών των μεταναστών από τις φτωχές χώρες της Αφρικής και της Ασίας, θέλουν να πάνε στις «πλούσιες» χώρες της Ευρώπης.

Με δεδομένο το ότι οι ίδιοι είναι «υποχρεωμένοι» να περάσουν από την Ελλάδα η οποία έχει την τύχη και ατυχία συννάμμα να βρίσκεται στο υπογάστριο της Ευρώπης.

Με δεδομένο ότι αυτά τα «πλούσια» κράτη της Ευρώπης όχι μόνο δεν βοηθούν την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των μεταναστών, αλλά μας λοιδωρούν, μας κοροιδεύουν και μας εκμεταλλεύονται.

Απορώ.

Γιατί να «εμποδίζουμε» το ταξίδι των μεταναστών και να τους μπλοκάρουμε σε Έβρο, Αθήνα, Πάτρα και στα αεροδρόμια.

Γιατί να επιβαρύνεται η Ελλάδα το τεράστιο κόστος ενός ολόκληρου μηχανισμού, το οποίο θα διογκωθεί ακόμη περισσότερο με τα «κέντρα φιλοξενίας».

Γιατί να τους «κρατάμε» στην παρανομία και στην απόλυτη φτώχεια που οδηγεί κάποιους και στην εγκληματικότητα με διάφορες μορφές (πορνεία κλπ).

Αφού οι πάσης φύσεως Μέρκελ της Γερμανίας ή Φέκτερ της Αυστρίας δεν καταλαβαίνουν ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης.

Ας τους αφήσουμε να περνάνε τα σύνορα προς δυσμάς με όποιον τρόπο θέλουν και μπορούν.

Να δείτε για πότε θα αδειάσουν τα γκέτο της Αθήνας και της Πάτρας.

Και αν διαμαρτυρηθούν οι γνωστοί Ευρωπαίοι, ας τους καλέσουμε να έρθουν αυτοί να φυλάξουν τα σύνορα και να αναλάβουν το κόστος.

Γιατί η πτωχή Ελλάδα αδυνατεί να αναλάβει ένα πρόβλημα που βασικά είναι δικό τους.

Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook