Το ρουζ είναι απαραίτητο καλλυντικό για μια γυναίκα που θέλει να είναι περιποιημένη και λαμπερή. Προσθέτει τη δική του πινελιά για ένα άψογο δέρμα καθώς του δίνει χρώμα. Για να είναι όμως το αποτέλεσμα τέλειο πρέπει να προσέξετε κάποιες βασικές λεπτομέρειες.

Το ρουζ το βρίσκετε σε μορφή κρέμας (ενυδατώνει ταυτόχρονα τα μάγουλά σας αλλά θέλει προσοχή στο άπλωμα. Για να το τοποθετήσετε χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας), σε υγρή μορφή (ιδανικό για λιπαρό ή κανονικό τύπο δέρματος) και φυσικά το ρουζ πούδρα (ιδανικό για όλα τα δέρματα και υπόσχεται αποτέλεσμα με μεγάλη διάρκεια).

Πρώτα απ’ όλα οφείλετε να διαλέξετε τη σωστή απόχρωση. Η τερακότα, το ροδακινί και το ροζ είναι αποχρώσεις που δίνουν ένα φυσικό αποτέλεσμα και ταιριάζουν σχεδόν σε όλα τα δέρματα.

Το χρώμα βέβαια έχει να κάνει με το χρώμα των μαλλιών σας και της επιδερμίδας. Στις κοκκινομάλλες ταιριάζει περισσότερο το γήινο, βερικοκί, στις ξανθιές το απαλό ροζ και σε όσες έχουν καστανά μαλλιά οι κόκκινες αποχρώσεις.

Το δεύτερο βήμα είναι να το τοποθετήσετε σωστά. Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, απλώστε το με κυκλικές κινήσεις. Θα ξεκινήστε από το κόκαλο του μάγουλου και θα διαγράψετε ένα ημικύκλιο προς τον κρόταφο.

Έτσι δημιουργείται «γωνία» και το πρόσωπό σας φαίνεται πιο λεπτό. Στα οβάλ πρόσωπα πρέπει να βάζετε ρουζ πιο έξω από εκεί που φουσκώνει το μάγουλο όταν χαμογελάτε.

Μετά θα το απλώνετε προς τα έξω, με οριζόντια φορά. Αν έχετε τετράγωνο πρόσωπο, χαμογελάστε μπροστά στον καθρέφτη. Αμέσως απλώστε το ρουζ εκεί που φουσκώνουν περισσότερο τα μάγουλα. Και για όσες έχουν σχήμα καρδιάς, βάψτε με ρουζ λίγο πιο κάτω από τα μήλα.


myself.gr