Όσο πλησιάζει η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, τόσο πληθαίνουν οι αναφορές στα Μέσα Ενημέρωσης για τις δεκάδες παγίδες της φορολογικής δήλωσης και για τις φοροκεραμίδες που θα πέσουν στα κεφάλια των – στην κυριολεξία – φτωχών Ελλήνων (γιατί οι πλούσιοι έχουν και άρα δεν επηρεάζονται).

Ο \”θανατηφόρος\” συνδυασμός εκμηδενισμού των φοροαπαλλαγών και αύξησης των τεκμηρίων έχουν εξαφανίσει το αφορολόγητο με αποτέλεσμα και με δύο κουβέντες, οι μόνοι που ίσως την γλιτώσουν να είναι οι….άστεγοι.

Για να καταλάβετε τι εννοώ, το τεκμήριο για έναν παντρεμμένο ξεκινά απο τις 5.000 ευρώ (όσο και το υποτιθέμενο αφορολόγητο), δηλαδή ένας παντρεμμένος, μακροχρόνια άνεργος χωρίς το παραμικρό εισόδημα, έστω και αν τρέφεται απο τα συσσίτια θα κληθεί να πληρώσει φόρο, αρκεί να έχει….ένα αυτοκίνητο, (για το οποίο ήδη πληρώνει τέλη κυκλοφορίας), έστω και αν δεν το κυκλοφορεί.

Βέβαια στις σχετικές αναφορές των ΜΜΕ παραλείπουν να επισημάνουν ότι ο υπεύθυνος για την φοροκαταιγίδα και για την κλοπή των εισοδημάτων είναι ο Ευάγγελος ο Βενιζέλος.

Ο υπουργός Οικονομικών που προσπαθεί να πείσει ότι με την παραίτησή του λόγω της ανάληψης της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ \”ξεπλύθηκε\” και ζητά και πάλι την ψήφο των….θυμάτων του.

Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook