Στον πυρετό του Αδαμάντινου Ιωβηλαίου ζει το Λονδίνο, που ετοιμάζεται πυρετωδώς για την κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των 60 ετών βασιλείας της Ελισάβετ.

Στις 3 Ιουνίου, σύσσωμη η βασιλική οικογένεια θα κάνει «βαρκάδα» στον Τάμεση, με επικεφαλής το βασιλικό ζεύγος, Ελισάβετ και πρίγκιπα Φίλιππο, που θα συνοδεύονται από τον πρίγκιπα Κάρολο, τους William και Κate και τον πρίγκιπα Harry.

Χιλιάδες άτομα, Άγγλοι και τουρίστες, θα βρίσκονται στις όχθες του ποταμού για να χαιρετίσουν την βασίλισσα. Εν όψει αυτού το γεγονότος, οι αρχές του Λονδίνου στόλισαν με μια γιγάντια αφίσα ένα κτίριο στις όχθες του ποταμού, στο κεντρικό σημείο της πλωτής διαδρομής της βασιλικής νηοπομπής.

\"\"

\"\"

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία -πλάτους 100 μέτρων, ύψους 70 μέτρων και βάρους 2 τόνων – δείχνει τη βασίλισσα να χαιρετάει το πλήθος, ενώ δίπλα της είναι ο σύζυγος της πρίγκιπας Φίλιππος και τα παιδιά τους, κατά τη διάρκεια των εορτασμών του «αργυρού Ιωβηλαίου» της το 1977.

\"\"

\"\"

Οι τετραήμεροι εορτασμοί περιλαμβάνουν μάλιστα και φαντασμαγορική πομπή 1000 σκαφών . Εκτός όμως από το \”ποτάμι\”, όπως αποκαλούν οι Λονδρέζοι των Τάμεση, όλη η βρετανική πρωτεύουσα έχει φορέσει τα \”καλά\” της.

\"\"

\"\"

\"\"

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook