Στην Ιερά μονή Κρουσταλένιας και στη συνέχεια στο απρακείμενο “Άλσος Ελευθερίας” γιορτάστηκε με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή των Λασιθιωτών η ιστορική Μάχη του Λασιθίου (20 – 30 Μαΐου 1867) που αποτέλεσε το μεγάλο πολεμικ΄ογεγονός της κρητικής επανάστασης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την δοξολογία στην Ιερά μονή Κρουσταλένιας και την υποδοχή της Ιστορικής Εικόνας της Παναγίας παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών αρχών, φορέων και πολιτών της Ανατολικής Κρήτης.
Με πομπή κλήρος και πλήρωμα όδευσαν προς το “άλσος Ελευθερίας” όπου τελέστηκε επιμνομόσυνη δέηση από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου, Αρχιμανδρίτη Τίτο Ταμπακάκη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές, στρατιωτικές αρχές του νομού και εκπροσώπους εφεδροπολεμικών οργανώσεων, καθώς και σύντομοι χαιρετισμοί ενώ ομιλητής της ημέρας ήταν ο δικηγόρος κ. Μανόλης Τσικαλάς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του νομού κ.κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καστρινάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο Αντιδήμαρχος Χερσονήσου κ. Σπύρος Κατσαμποξάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου κ. Μανόλης Μηλάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αλέκος Ξωμεριτάκης και Μανόλης Κλώντζας, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Λασιθίου κ. Γ. Βλάχος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Μανόλης Χρονάκης, ο Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου κ. Δ. Ραπανάκης ο Πρόεδρος τησ ΝΟΔΕ Λασιθίου κ. Μιχάλης Σταυρακάκης, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων της Ανατολικής Κρήτης.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσαν ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου και η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook