Σύμφωνα με το δημοσίευμα που υπογράφει ο David Jones, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη \”φυγή\” πολλών εταιρειών που έχουν υποκαταστήματα τους στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Μετά τα σενάρια κινδυνολογίας λοιπόν, τώρα έρχονται και \”προειδοποιήσεις\” για πιθανή έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, κάτι τέτοιο θα οδηγούσε με βεβαιότητα στην ύφεση της αγοράς και την οικονομική ένδεια.

Η βρετανική εταιρεία ηλεκτρικών ειδών Dixons προετοιμάζεται τις τελευταίες εβδομάδες για την \”προστασία\” των περίπου 100 καταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα σε περίπτωση αναταραχών, σημειώνει το δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει στο Reuters ο επικεφαλής της εταιρείας, \”ο σχεδιασμός μπορεί να φανεί ως κινδυνολογία, αλλά είναι καλό να είναι κανείς προετοιμασμένος\”. Η Dixons είναι η νούμερο 2 ευρωπαϊκή εταιρεία στην εμπορία ηλεκτρονικών ειδών και στη χώρα μας συνεργάζεται με την εταιρεία \”Κωτσόβολος\”.

Όσο η οικονομική κρίση στην Ελλάδα χειροτερεύει, οι εταιρείες προετοιμάζονται για όλα τα σενάρια, από κοινωνικές αναταραχές μέχρι την πλήρη κατάρρευση του οικονομικού συστήματος, αναφέρει το πρακτορείο.

Αυτές οι προετοιμασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τονίζει το Reuters, την απόσυρση καταθέσεων από την Ελλάδα, κάθε βράδυ, την περικοπή χρεών και την προετοιμασία για μετάβαση σε μία νέα ελληνική δραχμή, εάν η Ελλάδα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ.

Ο Διευθυντής της εταιρεία Dixons, James, λέει ότι η εταιρεία έχει σχέδια έκτακτης ανάγκης να κλείσει το προσεχές χρονικό διάστημα τα 69 καταστήματα που της ανήκουν εξ’ ολοκλήρου και τα 29 που λειτουργούν με franchise, για να προστατευτεί από την απειλή οποιασδήποτε πολιτικής αναταραχής και να προετοιμαστεί για τη μετάβαση στη νέα δραχμή.

Η εταιρεία, χρησιμοποιώντας την εμπειρία της από τις διαδηλώσεις στο Λονδίνο και άλλες πόλεις το περασμένο καλοκαίρι, έχει παραγγείλει αρκετά παράθυρα ασφαλείας για να προστατέψει τα μαγαζιά της και συνεργάζεται με την ελληνική αστυνομία και εταιρείες security.

Η εταιρεία Diageo επίσης, σύμφωνα με το Reuters, πραγματοποιεί εβδομαδιαίες συσκέψεις με στόχο την μείωση της έκθεσή της στην Ελλάδα, την προστασία των υπόλοιπων πωλήσεων με την ενίσχυση του δικού της δικτύου διανομής, τη διακοπή προμηθειών σε μερικά μικρά μπαρ και την εστίαση σε μεγάλα ξενοδοχεία και κλαμπ. Η Diageo είναι η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας αλκοολούχων ποτών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το στέλεχος της KPMG Roger Bayly, μιλώντας στο Reuters λέει ότι \”οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι φαρμακευτικοί όμιλοι, θα δουν τις μεγαλύτερες άμεσες συνέπειες από μία πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ\”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, και η BMW λέει ότι είναι ήδη προετοιμασμένη για το χειρότερο, βλέποντας μόλις το ένα τέταρτο των αντιπροσώπων της να μην πηγαίνουν καλά και το ετήσιο κέρδος από την Ελλάδα να έχει μειωθεί περισσότερο από 75%.

Επίσης, και η εταιρεία Vodafone είναι έτοιμη για άτακτη αποχώρηση, αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα. Τέλος, το δημοσίευμα κλείνει αναφέροντας, ότι η εταιρεία De La Rue που είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο στην έκδοση χρήματος, είναι έτοιμη να \”βοηθήσει\” την Ελλάδα σε περίπτωση που αυτή αποφασίσει να βγει από την Ευρωζώνη μετά τις εκλογές του Ιουλίου.

news 247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook