Σκέψεις ακόμα και να στείλει για… διακοπές το Ιταλικό πρωτάθλημα για 2-3 χρόνια κάνει ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Μάριο Μόντι και εμφανίζεται πολύ απογοητευμένος από τον νέο σκάνδαλο που ξέσπασε στο Καμπιονάτο και το οποίο έχει ως τώρα απολογισμό την σύλληψη 19 ατόμων, μεταξύ των οποίων και πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές όπως ο αρχηγός της Λάτσιο, Στέφανο Μάουρι.

Ο Μόντι δήλωσε ότι «δεν πρόκειται για πρόταση ούτε δική μου ούτε της κυβέρνηση αλλά η επιθυμία ενός ανθρώπου (σ.σ. εννοεί τον εαυτό του) που ήταν παθιασμένος με αυτό το σπορ όπως ήταν το ποδόσφαιρο».

Για την εμπλοκή του στο νέο ιταλικό ποδοσφαιρικό σκάνδαλο, ο Ιταλός αμυντικός της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης Ντομένικο Κρισίτο έμεινε εκτός αποστολής για το Euro 2012 που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Επίσης, οι ιταλικές Αρχές έκαναν έρευνα στο σπίτι του προπονητή της Γιουβέντους Αντόνιο Κόντε, ο οποίος ελέγχεται για τη σεζόν 2010-11 που ήταν στον πάγκο της Σιένα.

Όλα αυτά μόλις έξι χρόνια από το σκάνδαλο «Calciopolli» που είχε αποκαλυφθεί το 2006 και είχε ταρακουνήσει συθέμελα το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook