Την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής των Πανιωνίου και ΟΦΗ αποφάσισε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο κίνδυνος για τους «κυανέρυθρους» είναι μεγαλύτερος καθώς δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία κάτω από την 11η θέση, όπου και τερμάτισαν.

Αν εντός 15 ημερών δεν τακτοποιήσουν την οφειλή προς τον Κούκετς, αποβάλλονται από το πρωτάθλημα, ενώ ενδέχεται η συγκεκριμένη υπόθεση να παίξει ρόλο και στην αδειοδότησή τους από την ΕΠΟ.

Αντίθετα ο ΟΦΗ έχει οφειλές σε δύο εταιρείες, ενώ δεν κινδυνεύει για τη σεζόν που τελείωσε, αφού τερμάτισε πάνω από την 11η θέση.

Επίσης κατέπεσε η εγγυητική επιστολή της ΚΑΕ Αμαρουσίου για χρέη στην ΦΑΕ Αθηνών.

Δεν συζητήθηκαν οι υποθέσεις των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλα, καθώς η ΕΠΟ δεν απέστειλε το έγγραφο που είχε ζητήσει η ΕΕΑ.

Ετσι ανέβαλε την υπόθεση τους, για μετά τη λήξη των επαγγελματικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2011 -2012, οπότε και θα εξετάσει τους φακέλους όλων των ομάδων, που θα μετάσχουν στα Επαγγελματικά πρωταθλήματα της περιόδου 2012-2013.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που εξέτασε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση το φάκελο του Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Φαιζάλ μπιν Αμπντουλαζίζ μπιν Νάσερ Αλ Σαούντ , αποφάσισε να του χορηγήσει άδεια για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.

Επίσης, η Επιτροπή αποφάσισε την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών των παρακάτω ΠΑΕ:

* ΟΦΗ για οφειλές προς τις ΑΕ \”HOCHTIEF A.E\” και \” ADVAGO A.E \”.

* ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ για οφειλή προς τον ποδοσφαιριστή DAVOR KUKEC.

* Της ΚΑΕ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ για οφειλή προς τη ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών.

* Εξέτασε, αίτημα των ΠΑΕ, ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ για μελέτη των φακέλων τους και αποφάσισε:

– Αναβάλλει κατά πλειοψηφία την εξέταση των αιτημάτων των δύο ΠΑΕ, για χρόνο μετά τη λήξη των επαγγελματικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2011 -2012, οπότε και θα εξετάσει τους φακέλους όλων των ομάδων, που θα μετάσχουν στα Επαγγελματικά πρωταθλήματα της περιόδου 2012-2013, όπως ορίζονται από τη Super League και τη Football League.

Τέλος, έκρινε ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης Σταμάτης Βελλής δικαιούται να μεταβιβάσει το σύνολο ή μέρος των μετοχών του σε οποιονδήποτε τρίτο».

onsports.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook