Η έκτη πολυπληθέστερη πόλη της Γαλλίας είναι… το Λονδίνο, καθώς στη βρετανική πρωτεύουσα ζουν περισσότεροι Γάλλοι υπήκοοι απ’ ό,τι σε άλλες γαλλικές πόλεις. Η νέα γενιά της χώρας εγκαταλείπει την πατρίδα της και βρίσκει διαφυγή στη Μεγάλη Βρετανία.

Δεν είναι φοιτητές ή τουρίστες. Αντιθέτως, ανήκουν στο εργατικό δυναμικό της χώρας και ζουν όπως οι υπόλοιποι Βρετανοί πολίτες. Μόνο που μιλούν γαλλικά. Το Λονδίνο έχει ισχυρή κοινότητα Γάλλων οι οποίοι πλέον δεν μένουν στην περιοχή του Νότιου Κένσιγκτον όπου βρίσκεται η πρεσβεία και πολλά γαλλικά καταστήματα, όπως βιβλιοπωλεία, ζαχαροπλαστεία και καφετέριες, στις οποίες θαμώνες είναι κυρίως οι καλοντυμένες μαμάδες που αφήνουν τα παιδιά τους στο Γαλλικό Λύκειο Σαρλ ντε Γκολ της περιοχής.

Σήμερα στο Λονδίνο οι Γάλλοι καταλαμβάνουν κάθε γωνιά της βρετανικής πρωτεύουσας και είναι μάλιστα τόσοι που μαζί με τους συμπατριώτες του από τη Σκανδιναβία στις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας την επόμενη εβδομάδα θα εκλέξουν εκπρόσωπό τους στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Το γαλλικό προξενείο στο Λονδίνο εκτιμά ότι οι Γάλλοι πολίτες που ζουν στη βρετανική πρωτεύουσα ανέρχονται στους 300.000-400.000, ενώ οι περισσότεροι επιλέγουν να ζουν στο East End.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook