Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στο δεύτερο εξάμηνο του έτους ενδέχεται να φθάσει ακόμα σε διπλασιασμό των τιμών στις περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη απόκλιση με τις αγοραίες αξίες, ενώ θα παραμείνουν «παγωμένες» σε υποβαθμισμένες περιοχές, όπως στο κέντρο της Αθήνας.

Οι παραπάνω ενέργειες, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», θα προηγηθούν της ένταξης χιλιάδων οικισμών των υπολοίπων 27 νομών της χώρας στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών.

1) Τον ενδεχόμενο διπλασιασμό των αντικειμενικών αξιών σε ορισμένες περιοχές υπαινίχθηκε πρόσφατα ο υφυπουργός Οικονομικών Δ.Κουσελάς, ενώ στις αρχές Φεβρουαρίου ο γγ του υπουργείου Ηλ.Πλασκοβίτης, είχε προαναγγείλει την προσαρμογή των αντικειμενικών «στα επίπεδα των αγοραίων».

Στο υπουργείο δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν οι αυξήσεις θα γίνουν εφάπα ή σε τρεις δόσεις.

2) Το «πάγωμα» των αξιών στις πολύ υποβαθμισμένες περιοχές θα εφαρμοστεί και όπου ήδη οι αντικειμενικές αξίες είναι εφάμιλλες των αντικειμενικών.

Σημειώνεται ότι σε επαγγελματικούς χώρους, για παράδειγμα του κέντρου της Αθήνας, κάποιες φορές οι αντικειμενικές είναι υψηλότερες και από τις εμπορικές αξίες.

Το υπουργείο, πάντως, δεν δείχνει να εξετάζει μείωση αντικειμενικών αξιών, όπως ζητούν φορείς της αγοράς.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook