Την έντονη απογοήτευσή του εξέφρασε με ανακοίνωσή του, την Τετάρτη, ο Λευκός Οίκος για τη στάση της Ρωσίας και της Κίνας απέναντι στο «λουτρό» αίματος στη Συρία. Όπως αναφέρει η zougla.gr, οι χώρες που συνεχίζουν να υποστηρίζουν το καθεστώς του προέδρου της ασιατικής χώρας, Bashar al-Assad, «βρίσκονται στη λάθος πλευρά της ιστορίας».

«Εκφράσαμε σαφώς την απογοήτευσή μας για το βέτο που άσκησαν η Ρωσία και η Κίνα στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. για τη Συρία, που ζητούσε από τον Assad να θέσει τέλος στη βάρβαρη εκστρατεία του εναντίον του ίδιου του λαού του», εξήγησε αρχικά ο εκπρόσωπος, Jay Carney.

Μιλώντας για τις διαβουλεύσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα για τη Συρία, εξήγησε ότι «στις συζητήσεις αυτές, η υποστήριξη του καθεστώτος Assad σημαίνει ότι βρίσκεσαι στην κακή πλευρά της ιστορίας».

«Ο Assad θα μείνει για πάντα στις μνήμες όλων για αυτό που έκανε το περασμένο Σαββατοκύριακο και αυτό που έκανε τους τελευταίους 15 μήνες», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στη σφαγή αμάχων στην πόλη Χούλα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

«Ο πρόεδρος της Συρίας σπατάλησε την ευκαιρία να ηγηθεί μιας πολιτικής μετάβασης που θα βελτίωνε την κατάσταση της Συρίας στους κόλπους της διεθνούς κοινότητας, και κάτι ακόμα σημαντικότερο, θα βελτίωνε τις ζωές των συμπολιτών του. Κι αυτό δεν θα αλλάξει», κατέληξε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook