Οι ενστάσεις για το σχήμα της σημερινής Δ.Ε. του ΟΦΗ είναι δεδομένες. Το φιάσκο όμως της αδειοδότησης βαραίνει τους συγκεκριμένους λιγότερο από κάθε άλλο που βρέθηκε σε διοίκηση της ΠΑΕ τα τελευταία 7 χρόνια. Η προσπάθεια –σε όποιο βαθμό έγινε- ήταν δύσκολη με τα δεδομένα που κλήθηκαν (ή μάλλον αυτοπροτάθηκαν) να διαχειριστούν.

Το όνειρο που έγινε εφιάλτης

Κλείνοντας ωστόσο ο κύκλος της \’\’ανεξάρτητης\’\’ περιόδου που ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες το καλοκαίρι του 2009 πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες. Ευθύνες σε εκείνους που οδήγησαν το καράβι στη σημερινή ξέρα. Κάποιοι πρέπει να απολογηθούν στο λαό του ΟΦΗ που μάτωσε για να κρατήσει την ομάδα ζωντανή και κυρίως να την απαγκιστρώσει από το προηγούμενο καθεστώς. Οι \’\’κάποιοι\’\’ σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αφηρημένη έννοια.

Μαχλάς ο πρώτος υπεύθυνος του \’\’ναυαγίου\’\’

Ο βασικός αίτιος της σημερινής κατάντιας της λαοφιλέστερης κρητικής ΠΑΕ είναι ο Νίκος Μαχλάς. Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική προσωπικότητα που ανέδειξε ο ΟΦΗ έμελε να είναι και ο παράγοντας που θα χαντάκωνε το μέλλον της. Οι χειρισμοί του από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το 2009 ήταν ατυχέστατοι. Μεταγραφές υψηλού κόστους και αμφιβόλου έως ανύπαρκτης αξίας φόρτωναν το χρέος της ομάδας. Αυτό ήταν το πρώτο μέρος του εγκλήματος Μαχλά. Το δεύτερο και σημαντικότερο ο Ν. Μαχλάς το διέπραξε μετά την άνοδο της ομάδας στην S.L. Νέες μεταγραφές, ποδοσφαιριστών που ήταν αχρείαστοι για να κατορθώσει η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία(γιατί αυτός έπρεπε να είναι ο στόχος).

Υπεύθυνοι και εκείνοι που δικαιολογούσαν τον Μαχλά

Σήμερα ίσως πρέπει να αισθάνονται τύψεις και εκείνοι που παρείχαν κάλυψη στον Μαχλά, λέγοντας ότι έκανε ένα πολύ μικρό μπάτζετ για τα δεδομένα του υλικού που συγκέντρωσε στην ομάδα πέρυσι το καλοκαίρι. Συμφωνούμε, απλά όταν είσαι χρεωμένος μέχρι το λαιμό δεν τρέχεις να αγοράσεις (με δανεικά) πολυτελές αυτοκίνητο γιατί το βρήκες σε τιμή ευκαιρίας. Κάπως έτσι η οικονομική φούσκα έσκασε , κάτι που ήταν μαθηματικά βέβαιο.
Ευθύνες φυσικά έχουν και όλοι οι άλλοι που ανέχτηκαν τους παραπάνω χειρισμούς, με πρώτο τον Γιάννη Κουράκη, οποίος δεν προστάτεψε ως όφειλε την ΠΑΕ.

Μανόλης Αλεξάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook