Με την με την απονομή μεταλλίων στους νικητές από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη ,την Αντιδήμαρχο κ. Δέσποινα Συγγελάκη και του Αντιπροέδρου του Δ.Ο.Π.ΑΘ.Μ.Α.Η κ. Κώστα Βαρδαβά και αναμνηστικών συμμετοχής σε όλους τους ηλικιωμένους ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωτάθλημα Μπότσια της 3ης Ηλικίας του Δήμου Ηρακλείου.

Η τελική φάση του πρωταθλήματος, με τον Ημιτελικό και τον Τελικό και φέτος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού συμμετείχαν 100 ηλικιωμένοι συμπολίτες μας σε ομάδες των δύο (2) ατόμων.

Το πρωτάθλημα οργανώνεται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας & Αλληλεγγύης του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δ.Ο.Π.ΑΘ.Μ.Α.Η. και τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων και διεξήχθη στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ψυχαγωγίας και άθλησης του Τμήματος Κοινοτικής Φροντίδας Ν. Αλικαρνασσού (Μικράς Ασίας 3, δίπλα στο κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνας Μερκούρη»).

Το «Μπότσια», ως άθλημα, απευθύνεται σε ηλικιωμένους, σε παιδιά και σε Άτομα με Αναπηρία, σε επίπεδο δραστηριότητας, αναψυχής και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Στη φιλοσοφία του ηλικιακού ανοίγματος των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας, το Κέντρο Αναψυχής και Αθλητισμού «Μπότσια», θα φιλοξενήσει μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και του 3ο ειδικού δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, στο πλαίσιο του προγράμματος Ζεύξης Γενεών:

«Όταν η πείρα των ηλικιωμένων συναντά των ενθουσιασμό των νέων».

Το επόμενο Σχολικό έτος πρόθεση του Δήμου Ηρακλείου είναι να διεξαχθεί το τοπικό πρωτάθλημα «Μπότσια» με τη συμμετοχή των Σχολείων αρχικά της Δημοτικής Ενότητας Ν. Αλικαρνασσού και στη συνέχεια με όλα τα σχολεία του Δήμου, καθώς και άλλων συλλόγων πχ ατόμων με αναπηρία, σε μία προσπάθεια δημιουργίας σχέσεων συνεργασίας, αλληλεγγύης και κατανόησης μεταξύ των διαφόρων ομάδων του πληθυσμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook