Επιστήμονες από το Walter και Eliza Hall Institute στην Αυστραλία εντόπισαν κυτταρικό πληθυσμό που ρυθμίζει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η ανακάλυψη αυτή πιθανόν να έχει εκτεταμένες συνέπειες για τη θεραπεία
ασθενειών, τη μεταμόσχευση οργάνων και τον καρκίνο, και αλλάζει τον τρόπο μέτρησης της αποτελεσματικότητας των φαρμάκων που αναπτύχθηκαν πρόσφατα .

Η ανακάλυψη έγινε από τους ερευνητές Dr. Erika Cretney, Dr. Alex Kallies (Φώτο) και Dr. Stephen Nutt του τμήματος Μοριακής Ανοσολογίας του Ινστιτούτου. Η έρευνα επικεντρώθηκε σε έναν πληθυσμό των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που ονομάζεται ομάδα ρυθμιστικών κυττάρων (T-regs) που είναι υπεύθυνα για τον περιορισμό αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος

Ο Dr Kallies είπε ότι \”Πολλές ερευνητικές ομάδες προσπαθούν να χειραγωγήσουν και να διαστείλουν αυτά τα κύτταρα για θεραπευτική χρήση. Η διαπίστωση μας θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι ερευνητές μελετούν την ανοσολογική αντίδραση και ανοίγει νέους δρόμους για τη θεραπεία ασθενειών όπως η αυτοανοσία και ο καρκίνος. \”

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο εξώφυλλο της σημερινής έκδοσης του επιστημονικού περιοδικού Nature Immunology και χρηματοδοτήθηκε από το Αυστραλιανό Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας, το Αυστραλιανό Συμβούλιο Έρευνας και την εταιρία Pfizer Australia.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook