Η Ελλάδα θα δώσει την μάχη για την ανάπτυξη, κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα μέσα από τον τουρισμό, επισήμανε κατά την ομιλία του στη Ρόδο, στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και των επιστημονικών συλλόγων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Ο τουρισμός αποτελεί μεγάλο πυλώνα ανάπτυξης καθώς εξασφαλίζει άμεσα θέσεις εργασίας και μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη χωρίς χρονική υστέρηση, είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, και επανέλαβε την δέσμευσή του για αυτόνομο υπουργείο Τουρισμού που θα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό καθώς επίσης και για αυτόνομο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε επίσης ότι κατανοεί τις δυσκολίες που πέρασαν τον Μάιο οι επιχειρηματίες του τουρισμού λόγω του ότι δεν υπήρξε κυβέρνηση στη χώρα.

Κατηγόρησε για την εξέλιξη αυτή τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν πήρε το μήνυμα του κόσμου για σύνθεση και συνεργασία.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να δοθεί βάρος στο θέμα του θαλάσσιου τουρισμού, στην κατασκευή μαρίνων καθώς και στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Την ομιλία του κ. Σαμαρά παρακολούθησαν εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και επιχειρηματίες του νησιού.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ περιόδευσε στην πόλη και σε χωριά του νησιού όπου άκουσε προβλήματα που του τέθηκαν για όλα τα ζητήματα γενικότερου και ειδικού ενδιαφέροντος.

Πριν την ομιλία του ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με τους υποψήφιους βουλευτές Δωδεκανήσου και με κομματικά στελέχη ενώ το μεσημέρι επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, την 95 ΑΔΤΕ, το Λιμεναρχείο Ρόδου και την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου.