«Δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα λάθη των αντιπάλων του», αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η απειλή για το μέλλον του ευρώ δεν προέρχεται από την Ελλάδα ή τον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει. «Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και η Ευρωζώνη για να επιβιώσει χρειάζεται αλλαγές που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο της λιτότητας».

«Μας πολεμούν με τα πιο παλιομοδίτικα μέσα, τα ίδια φθαρμένα πρόσωπα που οδήγησαν την Ελλάδα στη δεινή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Τα στελέχη του κ. Βενιζέλου γνωρίζουν ότι η μόνη τους πιθανότητα να ξαναγίνουν υπουργοί είναι να βγει πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς. Εμείς δεν πρόκειται να σώσουμε το καταρρέον προσωπικό, υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας.

Για τις τράπεζες αναφέρει ότι πρέπει να λειτουργούν υπό δημόσιο έλεγχο, γιατί ζουν με δημόσιο χρήμα, ενώ για το έλλειμμα τονίζει ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για περικοπές δαπανών.

«Η μεγάλη σπατάλη είναι στις αμαρτωλές συμβάσεις του Δημοσίου, στις αμοιβές επιτροπών, διοικητικών συμβουλίων και golden boys, στις μίζες, στα δημόσια έργα που πληρώνονται τρεις φορές πάνω για να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα», αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Όσο για τα έσοδα, το τεράστιο πρόβλημα είναι η ύφεση, η συστηματική φοροδιαφυγή και η φοροαπαλλαγή εχόντων και κατεχόντων.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι χρειάζεται πολιτική που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook