«Δεν είναι δυνατόν να μη συμφωνούν οι πολιτικοί αρχηγοί – και ιδιαίτερα εκείνοι που διεκδικούν τις πρωτιές της εξουσίας – να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση προκειμένου να καταλάβει ο ελληνικός λαός τι συμβαίνει», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Το ότι δεν υπάρχει συμφωνία, πρόσθεσε, κρύβει τις πραγματικές προθέσεις εκείνων που θέλουν να κρυφτούν πίσω από τους διαφημιστές τους.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε για μία ακόμη φορά την άποψη του κόμματός του πως θα πρέπει να γίνει ένα ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και τόνισε: «Να γίνει το ντιμπέιτ και αν κάποιοι έχουν φοβία του πλήθους, να μην έρθουν».

«Με την κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται στην Ευρώπη, η Ελλάδα λειτουργεί ως πυροκροτητής στην κρίση», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αναφέρθηκε στη συζήτηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα για τα ευρωομόλογα: «Αρχίζουν να μιλούν για τα ευρωομόλογα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ευρωομόλογα με εγγύηση τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας. Να έχει δικαίωμα η κυβέρνηση να προστατέψει πρώτα τους πολίτες της Ελλάδας».

«Σαμαράς και Βενιζέλος με προσωπικές τους επιστολές έχουν δεσμευτεί ότι θα ακολουθήσουν πιστά τους όρους του μνημονίου. Είναι δεσμευμένοι» ανέφερε ο κ. Καμμένος, τονίζοντας ότι δεν γίνεται να γίνει πρωθυπουργός της χώρας κάποιος που έχει υπογράψει ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν οι όροι του Μνημονίου. Όσο για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, τόνισε ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πολλές πολιτικές διαφορές, αν και συμφωνούμε στην καταγγελία του Μνημονίου».

Επίσης, ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στα βήματα που έχει θέσει το κόμμα του προκειμένου να φύγει η Ελλάδα «από αυτήν την αγχόνη», όπως είπε, ενώ έκανε λόγο για επιτροπή λογιστικού ελέγχου: «Σε τριάντα μέρες οι διεθνείς εταιρίες μπορούν αρχίζοντας από τώρα προς τα πίσω να έχουν καθαρίσει τις περιόδους εκείνες που μας οδήγησαν στα μνημόνια», είπε.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook